Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi obrat:
Povratak na članak

Referendum o braku ipak se neće održati?

Po pitanju referenduma o braku ponovno bi se mogao oglasiti Ustavni sud, a ako to učini, nije isključeno poništavanje odluke Sabora o njegovu raspisivanju.

Komentari 186

VE
verica2
21:47 10.11.2013.

Iz članka se zaista ne da zaključiti koji su to ustavni suci zgroženi niti otkud novinarki informacije koje su je navele na takav zaključak.

VL
Avatar abakus
abakus
21:34 10.11.2013.

"Ustavni suci zgroženi su činjenicom..." Tko, kada, gdje? Ne vidim ni jedno ime i prezime nekog ustavnog suca, ne vidim ni jednu izjavu koja bi potvrdila ovu rečenicu novinarke Tome. Jesi li ustavni suci zaista zgroženi činjenicum da im se nitko nije obratio, ne znamo. Također ostaje nejasno zašto bi njihova eventualna zgroženost tom činjenicom da im se nitko nije obratio morala odmah značiti i da je referendumskom pitanje - neustavno. Pogotovo kad se uzme u obzir i činjenicu da je sam Milanović jasno i glasno, iako vidljivo nezadovoljan, rekao da ustavnost tog pitanja nije dvojbena. Odakle sada ovakve insinuacije jedne novinarke za koju znamo da je vrlo agresivno raspoložena protiv referenduma i da bi ga najradije (o, da joj je samo ta moć!) sama zabranila? I to insinuacije bez i jednog imena i prezimena i kakve izjave nekog od navodno zgroženih sudaca ustavnoga suda. Ovo je novinarstvo? Možda, ali samo žutog tiska. Za što želim vjerovati da Večernjak još uvijek nije.

VL
Avatar 123456
123456
21:45 10.11.2013.

I gospođo ivanka toma kaj je bilo kad ste se probudili?!

VL
DU
Deleted user
22:23 10.11.2013.

Dragi Vecernji.hr! Molim vas da napisete koji su to suci u pitanju, i kad je novinarka dosla do ovih informacija: "Ustavni suci zgroženi su činjenicom da im se Sabor nije obratio i zatražio ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja o ustavnom definiranjuanju braka kao životne zajednice muškarca i žene. Tim prije što smo se našli u potpuno novoj situaciji – prvi put ide se u izmjenu Ustava na temelju zahtjeva građana i referendumom, i to u okolnostima kad ništa nije normirano. Nema propisa o tome što je podobno za tu vrstu referenduma, kao ni procedure prema kojoj bi se Ustav tim putem mijenjao." Pretplatnik sam Vecernjaka, i ako je ovo laz sto ovdje pise, otkazujem pretplatu.

VL
TR
Tu--ropoljac
22:00 10.11.2013.

Ovo je očito naručen članak da malo zbuni birače. Birači se međutim naravno neće dati zbuniti.

VL
ML
Mary loo
21:25 10.11.2013.

Tipična su to komunjarska posla SDP-ovaca...pa Peđa zvani "blamaža" ništa drugo i ne radi osim što smišlja pravne vratolomije...ma Šeks je za njega prava bebica..to je SDP i odradio u Saboru.Peđa- vrhunski autoritet pravne misli u Hrvata

VL
Avatar ambasadoor
ambasadoor
21:49 10.11.2013.

Ovo je jos jedan spin.Samo da se pise o necemu i dize prasina bezpotrebno.

VL
MR
MrkiMedo
22:08 10.11.2013.

Ovim referendumom se doslovno samo zaštićuje naziv "brak" kao zajednica žene i muškarca. Nitko tim referendumom ne oduzima drugima nikakove slobode. To je isto kao što je ime "Microsoft" zaštićeno ime i niti jedna druga kompanija se ne može zvati "Microsoft", što ne znači da je drugim kompanijama zabranjeno pisati software, operacione sisteme itd. Sramotno je da su se neki mediji, kao na primjer "Jutarnji list", aktivno uključili u propagandu protiv 740000 popisnika zahtjeva za referendumom i svih onih kojima je tradicionalna obitelj svetinja, pa bi barem željeli zaštititi naziv institucionaliziranog odnosa muškarca i žene. Jutarnji list je odlučio BESPLATNO dodijeliti oglašavajući prostor svima koji su PROTIV zaštite imena braka. Dapače, Jutarnji die i korak dalje, te u svojim komentarima sve one koji ne misle kao oni prikazuje kao nazadnjačke, radikalne, klerikalce (a poznato je da su u crkvi sami "profiteri" i "pedofili"), kao revolucionare itd. Kad bi se barem ta "zaostala" većina dosjetila pa više ne kupovala to smeće od papira.

VL
Avatar flame
flame
22:01 10.11.2013.

Gospodjo Toma, taj film nećete gledati. Pridružite se u plaču svojim kolegama iz srodnog lista.

VL
A9
A*9
22:47 10.11.2013.

Propagandna, jednostrana kampanja protiv prvog referenduma kojeg su zatražili građani, obrušila se na sve nas koji se usuđujemo drugačije misliti. Toj kampanji danas se priključio i Večernji list sa tvrdnjama kako će Ustavni sud zaustaviti referendum. To se tvrdi bez ikakvih činjenica, osim navodne dojave novinarki koja već danima suprotno svakoj novinarskoj etici napada građane koji misle svojom glavom i žele zaštiti brak kao životnu zajednica žene i muškarca. Ova vrsta medijskog pritiska na Ustavni sud je nedopustiva.

VL
Avatar fidelio
fidelio
22:36 10.11.2013.

Novinarka očito zaboravlja Betteridge-ov zakon novinarstva: "Na svaki novinski naslov koji završava s upitnikom odgovor je niječan." Na stranu da je Ustavni sud trenutno gotovo oporba, sve kad bi sud i proglasio referendum neustavnim, narod bi proglasio sud... khm... nepostojećim.

VL
MI
miso
21:54 10.11.2013.

Tko to radi sprdačinu od jadnog naroda?

VL
Avatar Prpić_Mali
Prpić_Mali
22:57 10.11.2013.

jaglasam ZA!

VL
CL
christopher.lamb.3386
22:14 10.11.2013.

A kako su zgroženi, nisu li oni suci? A jeste smiješni i navijate, svašta. Zna se dobro da svaki iole ozbiljni sudac NE SUDI prije suda, niti je ijedan sudac dao ikakvu izjavu što članak ne otkriva. "Trenutačno je dilemaema može li se odluka tretirati kao akt zakonodavca koji je, poput zakona i drugih propisa, podložan ocjeni ustavnosti" piše večernji samouvjereno - a o čem se bi trebalo raditi o ustavu, osim o određenim pravima a ne o sladoledu i čokoladi. Smiješni ste. Upravo ta tema je za ustav, a ne njiva moje babe. "Suci su zgroženi" - možeš si misliti. Grozničavo negdje po vama bdiju u uredima da kažu "ne" prije nego i čuju pitanje. Večernji, nadvisili ste sami sebe.

VL
Avatar gorskikristal
gorskikristal
08:31 11.11.2013.

Homoseksualna zajednica je ogledni primjer spolne diskriminacije: njenim članovima ne mogu postati pripadnici drugog spola!

VL
Avatar borovanjiva
borovanjiva
21:35 10.11.2013.

Kako to da se sada suci Ustavnog suda čude da ih se nije pitalo za ustavnost referendumskog pitanja, a kad je najavljeno da če referendumska odluka, ako bude pozitivna, najprije ići u Sabor gdje če biti dana na usvajanje, tadaa su se brzo samoinicijativno javili tumačenjem da odluka automatski ulazi u Ustav. Licemjerno !

VL
JA
jajan
21:38 10.11.2013.

U vladavini crvenog Novo-komunizma i razgranate mreže tajnih službi Novo-JUDBA, sudovi su samo forma za zavaravanje sitnozube stoke

VL
Avatar Tvrtko  mali
Tvrtko mali
22:46 10.11.2013.

Molim Večernji da bude oprezniji s naslovima. Jadan Rambo, alias pseto, se već poveselio da Referenduma neće biti, a to je netočno.

VL
Avatar MK
MK
08:49 11.11.2013.

Kakva novinarska glupost Ivanke Toma... Nije ustavni sud "zakonodavna vlast", nego je to narod, odnosno posredno je to Sabor! - Gdje se izgubio princip "gdje nema tuzilaca, nema niti sudca"? Ustavni Sud se moze samo pozivati na Ustav i Zakon - a nikako ne "nadopunjavati zakonodavnu vlast" - to bi bilo uplitanje "judikative" u "legislativu" i time krsenje diobe vlasti.

VL
DA
darioperkovic
08:49 11.11.2013.

E moj Večernji, nekad si mi bio drag i vjerodostojan

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.