Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U RITZU

Redar osumnjičen za ubojstvo Sablje premješten iz Remetinca zbog prijetnji: 'Sada je puno bolje'

Zagreb: Privođenje drugoosumnjičenog za ubojstvo Tomislava Sablje u DORH
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
29.04.2023.
u 19:41

Također smo izvršili uvid u spis te smo uložili žalbu protiv rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora - poručila je odvjetnica uhićenog Knege

Ovoga petka na groblju Markovo polje sahranjen je Tomislav Sabljo koji je prošloga vikenda ubijen u noćnom klubu Ritz. Nadzorne snimke iz kluba naknadno su pokazale kako ga je hicima iz vatrenog oružja navodno usmrtio redar Kristijan Knego koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru.

I dok su brojna poznata lica poput Josipa Antića Zefe, Nikice Jelavića, Zoran Pripuza i Tomislava Sučića bili na sprovodu pokojnog Sablje, RTL Danas doznaje kako je osumnjičeni Knego premješten iz Remetinca, i to zbog navodnih prijetnji koje je svakodnevno dobivao. Između ostalog, Knegi su navodno prijetili da će mu ubiti obitelj, a njegovo prebacivanje potvrdila je odvjetnica Ivana Špehar Janković. 

>> VIDEO Na Markovom polju pokopan je Tomislav Sabljo: Brojna poznata lica stigla su na posljednji ispraćaj

- Mogu potvrditi da je temeljem procjene Uprave za ztvorski sustav moj branjenik premješten u drugu ustrojstvenu jedinicu. Mi smo klijenta posjetili, on se osjeća puno bolje nego prije tjedan dana. Također smo izvršili uvid u spis te smo uložili žalbu protiv rješenja suca istrage o određivanju istražnog zatvora - poručila je. Obrana će se žaliti na rješenje tužiteljstva jer tvrde kako se iz dokaza koji su u spisu vidi da se ubojstvo dogodilo pod drugačijim okolnostima nego za koje ih se tereti. 

Policija nastavlja istraživati motive ubojstva Tomislava Sablje, a osim Knege uhićen je i bivši policajac Dorian Mraković koji je navodno dao oružje Knegi. Inače, Sabljo je i sam u nekoliko navrata bio u tom istom Remetincu, a u jednom navratu bio je zbog akcije Tebra i uvoza marihuane iz Albanije i Crne Gore. Iz istražnog zatvora pušten je u prosincu 2021., no ni tjedan dana kasnije ponovno je završio iza rešetaka zbog pokušaja iznude.

Komentara 5

ZI
ziva__istina
07:22 30.04.2023.

Redar ga ucmeko iz straha za vlastiti zivot jer taj kriminalac je mislio da je otporan na metke.

KU
Kujttim
03:01 30.04.2023.

Uvijek ista priča. Tko god likvidira neke od jačih mafijaša ide u Gospić. Zavadlav je likvidirao trojicu i ima mir u Gospiću. Ovaj je likvidirao Sablju, i on je sad u Gospiću??? Gospić je utočište i sigurna luka za ovee koji su se drznuli olovom napuniti zločeste dečke. Koja je poanta? Ako radiš posao, da li u Splitu ili u Agramu, staviš dvije pancirke, imaš dvije nezavisne zaštitarske službe, čist si, nema alkohola izvan doma, nema droge, samo voda i bistar um. Bahaćnje ili bahatluk uvijek vodi na groblja istočno od Dubrave.

ST
StariSokol
10:44 30.04.2023.

Dolazi nam praznik rada a mi o Sablji i njegovom kriminalnome miljeu koji pojma nemaju šta je rad. Piše da su na sprovodu bila mnoga poznata lica umjesto da piše da je bio čitavi kriminalni milje. Od kud je taj kriminalac Većernjaku toliko interesantan da danima o njemu piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije