Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIJEN U RITZU

Nekoliko stotina ljudi oprostilo se od Sablje: Pogreb kasnio zbog svih koji su došli žalovati

Zagreb: Na Markovom polju pokopan Tomislav Sabljo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/30
28.04.2023.
u 14:51

Ubijeni Tomislav Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova

Grobna tišina vladala je nad Markovim poljem gdje se danas u 14 sati nekoliko stotina prijatelja, znanaca, suradnika i članova obitelji oprostilo od Tomislava Sablje koji je prije tjedan dana ubijen iz vatrenog oružja u noćnom klubu Ritz. U nepreglednoj koloni stajali su svi oni koji su došli izraziti sućut obitelji koja je bdjela uz odar. Među okupljenima bila su i gotovo sva viđenja lica zagrebačkog podzemlja. Zbog svih koji su došli žalovati, Sabljin pogreb kasnio je više od pola sata. Početak se iščekivao u tišini koju bi s vremena na vrijeme proparao jecaj pokojnikove majke. 

Majka se od Sabljina lijesa nije mogla odvojiti ni za vrijeme trajanja sprovodne mise, a njena neizmjerna tuga izmamila je suze na licima mnogih Sabljinih poznanika. Zbog teškog stanja u kojem se nalazila, nekoliko joj je puta tijekom ceremonije pomagao i tim hitne pomoći. Tomislav Sabljo pokopan je uz pjesme "Oči u oči" i "Ima jedna duga cesta" u klapskoj izvedbi, a svećenik je na ceremoniji govorio ulomke iz Knjige o Jobu i Evanđelja po Luki. 

Zagreb: Na Markovom polju pokopan Tomislav Sabljo
1/29

Podsjetimo, ubojstvo se dogodilo u Ulici Florijana Andrašeca u subotu, 22. travnja, oko 4.40 sati. Prema informacijama Policijske uprave zagrebačke, za ubojstvo se sumnjiči voditelj zaštitarske službe Kristijan Knego (37). Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pomaganje u ubojstvu sumnjiči se Dorijan Mraković (26), policajac PU zagrebačke koji je pod suspenzijom od studenoga 2021. godine. Obojici je određen istražni zatvor.

"Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta su u suradnji s policijskim službenicima VII policijske postaje (Trešnjevka) proveli kriminalističko istraživanje kojom prilikom je potvrđena sumnja kako je 22. travnja 2023. godine oko 4.40 sati na adresi u Zagrebu u Ulici Florijana Andrašeca u noćnom klubu, oštećeni 41-godišnjak došao u verbalni sukob s jednim od gostiju da bi u jednom trenutku uzeo vatreno oružje, a koje je bilo odloženo ispod jakne na polici koja se nalazi iznad separea pored kojega je oštećeni bio sa svojim društvom te mu ga prislonio na trbuh", opisala je policija. 

"Kada je navedeno doznao osumnjičeni 37-godišnjak je od osumnjičenog 26-godišnjaka uzeo pištolj za sada nepoznate marke i modela te došao do oštećenog. Između njih dvojice tada je izbio verbalni sukob nakon kojega je osumnjičeni ispalio više hitaca, koji su u svojoj putanji pogodili oštećenog nanijevši mu ozlijede od kojih je preminuo na mjestu događaja. Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja", dodaje se. 

Na mjestu događaja očevid je obavila dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke. 

VIDEO Tko je Tomislav Sabljo, ubijen u noćnom klubu: Zadnjih je godina više bio u Remetincu nego van njega

"Osumnjičeni 26-godišnjak je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke koji je rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke od sredine studenoga 2021. godine, privremeno udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka. Tada, u studenom prije dvije godine, oduzeto mu je službeno oružje, službena iskaznica i službena značka kao i druga sredstva povjerena za obavljanje posla", kazali su iz policije i dodali kako je 26-godišnjak za oružje koje je imao kod sebe imao valjanu dozvolu.

Ubijeni Tomislav Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova

VIDEO Zapaljene svijeće ispred noćnog kluba Ritz u spomen na Tomislava Sablju

Komentara 11

MK
marcel.kocan
15:35 28.04.2023.

snimit ko je sve došo na sprovod pa redom hapsit

PA
pan-am
16:09 28.04.2023.

Krava se otelila u Požegi !!!

PO
poluvodič
17:09 28.04.2023.

najmanje 127 ćelavih glava sam izbrojao 🫣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije