Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predrag matić

'Razumijem zvižduke ako su zbog krize gospodarstva'

matić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
03.08.2014.
u 20:44

Nikako ne prihvaća kritike da je ijedan branitelj progonjen, što se čuje od čelnika nekih udruga

Ministar branitelja Predrag Matić opet se peče na “tihoj vatrici”. Učinio je sve da proslava Oluje u Kninu prođe bez incidenata, ali još nije siguran da će se to i dogoditi. Posebno se brine kako će predstavnici braniteljskih udruga reagirati na najviše predstavnike vlasti – predsjednika Ivu Josipovića, predsjednika Sabora Josipa Leku i premijera Zorana Milanovića – koji će i ove godine doći u Knin.

Sve dogovorili

– Očekujem da se proveselimo i zajedno proslavimo jednu od najvećih hrvatskih pobjeda – ističe Matić dodajući da branitelji nemaju često priliku da se zajedno raduju jer se obično okupljaju na komemoracijama.

>>Nisu sramotni zvižduci u Kninu, sramotno je što se HV bori za opstanak

– Ove smo godine sve dogovorili i očekujem da će i braniteljske udruge sve to ispoštovati – uvjeren je ministar Matić. Najviši dužnosnici bit će na začelju kolone zbog protokolarnih i tehničkih razloga. Nada se da će branitelji ostati kod takvog protokola i onda kada bude netko drugi u ime Vlade dolazio u Knin. Ove godine nisu branitelje posebno pozivali, ali svi su dobrodošli. Samo su posebne pozive uputili obiteljima poginulih branitelja. Malo se požalio i na medije koji napumpavaju stvari jer malo povuku njega za jezik, malo branitelje pa izgleda da su problemi veći nego što objektivno jesu.

Na pitanje kako to da su branitelji toliko nabrušeni na Milanovića i Josipovića, a nisu bili tako kritični prema Stipi Mesiću i Ivi Sanaderu Matić kaže da to treba pitati njih. Može razumjeti da se zviždi zbog teške gospodarske situacije, ali ne prihvaća kritike da je ijedan branitelj progonjen. Puno toga će ovisiti i o glavnom braniteljskom govorniku, dopredsjedniku Hvidre Ivanu Vukiću.

Ništa organizirano

On kaže da vrlo dobro zna što za branitelje znači Dan pobjede te što je njegova zadaća. Nije želio otkrivati glavne naglaske svoga govora. Što se tiče mogućih prosvjeda, Vukić kaže da ništa neće biti organizirano. Na pitanje je li sve dogovorio s ministrom Vukić odgovara da je razgovarao samo s braniteljskim udrugama.

Ekipe Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane Republike Hrvatske pitale su građanke i građane što za njih znači VRO "Oluja". Njihove odgovore pogledajte u klipu.

Komentara 52

Avatar fotograf
fotograf
21:14 03.08.2014.

Uh ovoga kada vidim izgubim tek,ali na par tjedana. Podrumas.lazni branitelj i dragovoljac,kao i ova vlada lazovcina.Ratni profiter prestani vise blatiti branitelje. Tvoji 30 dana prislinoga rata(izveli te Toni i Crni iz podruma u obdanistu) vezi macku o rep,braniteljcino i i ubojico tenkova,pozdrav iz trpinjske ceste,svrati ponekada i sto te nije bilo u emisiji o Vukovarskim braniteljima lopino i prevarantu crveni kmeru. Tvoja ordenja salji u srbiji zeni kako to da za 30 dana imas vise odlikovanja od svih gore sto su bili,od onih nepoznatih ?? Ma dize mi se jetra od tebe..

Avatar gabrijelsejtan
gabrijelsejtan
21:23 03.08.2014.

Matic kralj magije jedini tovar tkoji je bija na dva mista i na moru sa dicom i na bojistu,bem li ga sposoban lik. Jedini covik tkoji je za misec dana obnasao duznost bojovinka i zapovjedika,a uistnu nisam ga vidija naa emisijihrt-a o Vukovarskim braniteljima niti ga je tko i spomenuo svasta??

DU
Deleted user
21:17 03.08.2014.

izdajice,zdravlja ne imali.frede u čijoj si ti misiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije