Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Razmišljanja favorita uglavnom su poznata. Što nam to nude ostali?

Foto: PIXSELL
09.10.2019.
u 19:44

Među zvijezdama realityja koji “pucaju” na predsjedničku funkciju ovoga je puta i Ljubo Bebić, poznat po nastupu u RTL-ovu show “Ljubav je na selu”.

Predstojeći predsjednički izbori mogli bi biti rekordni po broju kandidata. Namjeru da se kandidira do sada je najavilo 15 osoba, no kandidature će postati službene tek ako prikupe 10.000 potpisa. Iako predizborne ankete pokazuju kako bi nekima ta brojka mogla biti teško dostižna, potencijalni kandidati redom odgovaraju da ih to ne brine te su sigurni da će uspjeti prikupiti potrebne potpise. U istraživanjima javnog mišljenja na prvim pozicijama već su mjesecima aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro, dok četvrtu poziciju drži bivši sudac, europarlamentarac Mislav Kolakušić. U posljednjih mjesec dana vidljiv je rast rejtinga Dejana Kovača, no on je i dalje ispod četiri posto, a drugi su potencijalni kandidati daleko iza njega. Ipak, nitko se nema namjeru predati bez borbe. Na pitanje što ih je nagnalo da se kandidiraju, većina ih odgovara kako su Hrvatskoj nužne promjene koje, uvjereni su, njihovi programi mogu i omogućiti. Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković pritom nudi već gotove dokumente koje Vladi namjerava staviti na stol, poput nove antikorupcijske strategije.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme: 

- Vrh SDP-a od svojih eurozastupnika traži da glasaju protiv Europske komisije

- Orao Victor u borbi protiv uništavanja alpskih ledenjaka

- Brale su se i zelene mandarine, proizvođači traže pomoć inspekcije

- Bilo je dana kada smo jeli samo rižu jer zadnja je lipa otišla na tkanine

Ključne riječi

Komentara 2

IV
IvoDivo
10:08 10.10.2019.

Za naše dobro nam nude svoje uhljebljenje, a naravno i uhljebljenje brojnih satelita koji se šlepaju uz njih

DU
Deleted user
09:20 10.10.2019.

Jesenti milu bigulicu, tko zna kako ću se provesti u zemlji potpune slobode govora zajamčene Ustavom i zakonima te široke medijske slobode ako sad i ovdje napišem: "Živio estradno-poduzetnički gospo'n Škoro dr. Mirek!"?! 'Ili pak "Živio Skuliber Franc iz Špičkovine i Smrček Joža iz Budinščine!" Ajd' da vidimo i to čudo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije