Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mimohod

Razina sudjelovanja je značajno viša od sudjelovanja SAD-a na prethodnim obilježavanjima Dana pobjede

mimohod knin
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
15.07.2015.
u 15:15

Sudjelovanje američkih MRAP vozila u mimohod, te istovremen uspješan završetak našeg ugovora u vrijednosti od 30 milijuna dolara s brodogradilištem Viktor Lenac dodatni su dokazi našeg snažnog i dugotrajnog partnerstva s Hrvatskom – istaknuo je Merten

Uz mene, kao veleposlanika, i vojnog atašea, SAD na mimohod 4. kolovoza u Zagrebu planiraju poslati dva generala. Drago nam je što ćemo sudjelovati u obilježavanju ovog važnog dana za Hrvatsku. Osim toga, razina sudjelovanja je značajno viša od sudjelovanja SAD-a na prethodnim obilježavanjima Dana pobjede i valja ju vidjeti onakvu kakva ona uistinu jest – važan odraz snage prijateljstva i partnerstva između Sjedinjenih Država i Hrvatske te naše dugotrajne i čvrste podrške hrvatskoj nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu – reagirao je američki veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten na medijske napise o slaboj ili nedovoljnoj zastupljenosti SAD-a na ovogodišnjem obilježavanju  Dana slobode te u vojnom mimohodu.

– Sudjelovanje američkih MRAP vozila, doniranih Republici Hrvatskoj, u mimohodu te istovremen uspješan završetak našeg ugovora u vrijednosti od 30 milijuna dolara s brodogradilištem Viktor Lenac za remont broda USS Mt. Whitney, dodatni su dokazi našeg snažnog i dugotrajnog partnerstva s Hrvatskom, vrijednom i bliskom saveznicom SAD-a – istaknuo je Merten.

>>Mimohod, polaganje vijenaca i pucnji iz topova na Kvarneru

>>'5. kolovoza 1995. je dan kada je RH ponovno ujedinila teritorij. To bi svi trebali poštovati'

Komentara 23

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
15:31 15.07.2015.

Nema vise ni politike a kamoli vojske u HR,,nemaju sto ni pokazati,ovo je ponajveca blamaza do sada i one dvi haubice sto toboze kupise i one moraju nazad na doradu,,eto rekao je ambasador istinu ucestvuju njihove donacije na mimohodu u pravu je 100%

CR
cro90
15:44 15.07.2015.

Ovo ispada da se nema sta pokazat na mimohodu. A M-84 Tenk/Degman ? Ili Patria oklopno modularno vozilo (borbeno, logisticko, medicinsko) ?

FE
fefellerunt
00:43 16.07.2015.

Sad vidimo koliko nam vrijedi članstvo u NATO-u, kada za mimohod naši tzv prijatelji amerikanci nisu u stanju poslati jedan avion i to stari F-16, kako bi onda poslali puk F 15 ,a F-22 da i ne spominjem. Rusi suu srbima, iako nisu u nikakvim službenim prijateljstvima sa niima poslali eskadrilu MIG 29 , a i sam predsjednik Rusije je došao. Vrhunac licemjerstva je u tzv pomoći sa oklopnjacima , koji u biti uopće i nisu za naše zemljopisno-klimatske uvjete , ali tko to može objasniti našim VSS časnicima , ali bi zato ,da se redovno eksploatiraju njihovo održavanje koštalo više od 84-tvorki i naravno novac za održavanje odlazi izvan Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije