Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Večernji TV

'Razgovarao sam s Dolačkim, uvjeravao me da mu je sve podmetnuto'

- Ne vjerujem da je napustio zemlju. Ne bi ništa dobio bijegom izvan granica.
07. veljače 2019. u 14:55 21 komentara 8051 prikaza
Dubravko Klarić
Pogledajte galeriju 1/3

Željko Dolački, bivši šef krim policije, trenutačno je u bijegu nakon presude kojom je osuđen na šest godina zatvorske kazne zbog fingiranja provale u njegov ured kako bi se prikrila krađa zlata i novca iz sefa u vrijednosti 3,3 milijuna kuna. 

Dolački Organizirani kriminal Policajac u bijegu: Za Željkom Dolačkim raspisana tjeralica

- Je li bilo propusta u postupanju policije? Gdje ima ljudi i ima i propusta. No, ovo je neobičan slučaj i ne sjećam se da je prethodno ikad došlo do ovako drske provale u središtu policije - kazao je kriminalistički stručnjak Dubravko Klarić na početku gostovanja u TV studiju Večernjeg lista.

 

Klarić poznaje Dolačkog pa je otkrio i da su razgovarali prije presude.

- Bio je dobar policajac, iskusan, no ne idu mu u prilog brojni detalji u ovom slučaju. Kad smo razgovarali prije mjesec dana uvjeravao me da nije kriv i da mu podmeću. Odgovorio sam da mora shvatiti kako je svakako odgovoran jer se pljačka dogodila u njegovu uredu - kazao je kriminalistički stručnjak te dodao kako je teško pretpostaviti gdje se Dolački nalazi te koji će mu biti sljedeći potezi.

Željko Dolački Željko Cvrtila: 'Ako se Dolački odlučio na bijeg, nadam se da nije nekakva druga situacija'

- Ne vjerujem da je napustio zemlju. Ne bi ništa dobio bijegom izvan granica. Mislim da će se Dolački na kraju ipak javiti policiji, a želio bih da nije krivac. No, presuda je u ovom trenutku takva kakva jest - zaključio je Klarić.

Cijelu emisiju i koje se metode koriste u potjeri za visoko profiliranim bjeguncem te da li se ona razlikuje od onih za ljudima iz kriminalnog miljea pogledajte u videu.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • Avatar Bjesomar
  Bjesomar:

  O ne, ne bi dobio ništa bijegom sa kešovinom od cca milijun eura! Moš mislit! Sa tom lovom negdje u južnoj americi može đivjeti kao grof do kraja života. Pitanje je koliko je love do sada oprao dok je radio u muriji.

 • Avatar Crocrodil
  Crocrodil:

  Ma kavi, nema ništa od tog da pobjegne... samo 2 kg zlata, 250 000 eura i još duplo pretvoreno iz kuna u eure... plus izbjegao zatvor. Pa zašto bi nježao? Nema nikakvog smisla. Svatko je danas "struč(nj)ak.

 • Znam:

  Pa kakav ste vi strucnjak .kad vas kriminalac uvjerava .trebate bit .psihijatar