Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napon od 25.000 volti

Ravnatelj bolnice o opečenom dječaku: U komi je, opekline su zahvatile 50 posto tijela

Goran Roić,  ravnatelj Klinike za dječje bolesti
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/4
09.04.2023.
u 21:15

Podijelio je i podatak da su do 2019. imali četiri do pet ozljeda ovakvog tipa u bolnici, a da je sada to jedan do dva slučaja na godinu. Ističe da su kampanje upozoravanja urodile plodom. "Pruga, vagoni i pružne konstrukcije nisu mjesto za zadržavanje i snimanje selfija. Ne morate biti u kontaktu s naponom, on može preskočiti na vas i dovesti do teških ozljeda", istaknuo je ravnatelj bolnice Roić.

Na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu jučer oko 19 sati došlo je do tragedije kada je od strujnog udara stradala maloljetna muška osoba. Prema neslužbenim informacijama, 15-godišnjak je stradao dok se navodno sa svojim prijateljem penjao po vagonima iza željezničkog kolodvora. Prevezen je u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti gdje mu se i dalje bore za život.

Ravnatelj bolnice Goran Roić potvrdio je za RTL Danas da je mladić zadobio teške ozljede i da je situacija ozbiljna. "On je u jedinici intenzivnog liječenja, u induciranoj je komi i monitoriraju se njegove vitalne funkcije. Opekline su vrlo teške i zahvatile su 50 posto tijela. To je jako puno i to je vitalno ugrožavajuće", rekao je Roić. Dodao je da se u ovakvim vrstama opeklina ne radi samo o koži. 

"Napon od 25.000 volti prolazi kroz tijelo i može oštetiti vitalne strukture tijela", kazao je. Podijelio je i podatak da su do 2019. imali četiri do pet ozljeda ovakvog tipa u bolnici, a da je sada to jedan do dva slučaja na godinu. Ističe da su kampanje upozoravanja urodile plodom. "Pruga, vagoni i pružne konstrukcije nisu mjesto za zadržavanje i snimanje selfija. Ne morate biti u kontaktu s naponom, on može preskočiti na vas i dovesti do teških ozljeda", istaknuo je ravnatelj bolnice Roić. 

 

 

Komentara 1

HR
Humski_Rojnik
21:49 09.04.2023.

Roditelji djeteta trebaju podnijeti tužbu protiv Hrvatskih željeznica, svuda u svijetu pruge koje prolaze naseljenim mjestima imaju zaštitne ograde da onemoguće pristup osobama koje nisu u mogućnosti donijeti odgovornu odluku (djeca, osobe s zdravstvenim poteškoćama). Puno hrvatskih građana gine radi nepostojanja ili ne ispunjavanja standarda a to je uloga Države, propisati standarde i nadzirati njihovo provođenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije