Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUJNI UDAR

Oglasila se policija, liječnici se bore za život maloljetnika: 'Ima opekline na preko pola tijela'

Slavonski Brod:  Na željezničkom kolodvoru od strujnog udara stradao maloljetnik
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
09.04.2023.
u 11:20

Maloljetnik je do dolaska Hitne bio u nesvijesti, a prevezen je u bolnicu na daljnje liječenje

Ove nedjelje oglasila se policija o slučaju iz Slavonskog Broda u kojem je maloljetnika udarila struja dok se penjao po vagonima na željezničkom kolodvoru. Maloljetnik je do dolaska Hitne bio u nesvijesti, a prevezen je u bolnicu na daljnje liječenje.

Jučer, oko 18:40 sati zaprimljena je dojava da je na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu mlađa osoba u nesvijesti. Provedenim očevidom je utvrđeno da se radi o maloljetnoj osobi koja se popela na vagon u sklopu kompozicije za rasute terete, nakon čega je došlo do strujnog udara, javila je policija.

Djelatnici hitne pomoći su unesrećenom na mjestu događaja pružili liječničku pomoć, nakon čega je prevezen u bolnicu na daljnje liječenje. Maloljetnik je tijekom večeri prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb. - Ima teške opekline od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja - potvrdio je to ravnatelj Klinike Goran Roić za HRT.

Dodao je i kako je u tijeku operacija kojim se obrađuju opekline koje su preko 50 posto ukupne površine tijela. - Takve ozljede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće. 50 posto je teško i duboko opečeno. Radi se o drugom i trećem stupnju opeklina uz mogućnost ozlijede i drugih organskih sustava. Radi se sve i naravno da je još uvijek ozbiljno zdravstveno stanje - dodao je.

>> VIDEO Vozačica BMW-om udarila u teretnjak u trogirskoj luci, oboje završili u moru

.

Komentara 11

DU
Deleted user
14:08 09.04.2023.

Tu je napon 25000 V i struja preskače na daljinu od 1,5m, na vlažnom i kišnom vremenu i više. Neki predmeti utovareni u vagon mogu stvarati induciranu struju isto ubojitu.

V0
Vlaskoulicanec4.0
12:03 09.04.2023.

Gdje su genijalci koji će sada opet bacati drvlje i kamenje na HŽ kao u slučaju onog studoša na ranžirnom u Zagrebu?

XN
xnet0822
15:33 09.04.2023.

Koji ga vrag tjerao da se penje gore, zar ne zna da je to opasno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije