Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvaženi novinar

Ratko Bošković, novi kolumnist Večernjeg lista

Ratko Bošković
03.06.2016.
u 12:42

Kolumnu ću pisati iz područja ekonomskih politika – fiskalne, monetarne i razvojne, najavljuje Bošković

Večernjakovom timu pridružio se Ratko Bošković. Ovaj uvaženi novinar s višedesetljetnim iskustvom u Večernjaku će imati stalnu kolumnu četvrtkom, ali i pisati tekstove o nizu tema iz gospodarstva.

– U Večernji list me privukla njegova visoka razina profesionalnosti, otvorenost i prijemčivost za različite ideje i poglede, medijska suvremenost, poslovni dinamizam i prisna kolegijalna atmosfera – kaže Bošković.

– Kolumnu ću pisati iz područja ekonomskih politika, fiskalne, monetarne i razvojne, otkrivajući nove pojave i trendove, uvijek iz nekog novog rakursa, analitički i nastojeći čitateljima približiti kako ekonomska politika oblikuje njihove životne i radne uvjete – najavljuje.

Bošković je u novinarstvu još od 1976. kao novinar, urednik te glavni i odgovorni urednik u Studentskom listu, Poletu, Vjesniku, Startu i listu Danas. Godine 1988. osnovao je prvo privatno novinsko-nakladničko poduzeće u bivšoj Jugoslaviji, Mediapress, koje je osiguralo novinarsku i uredničku jezgru za pokretanje Globusa. U Globusu je bio zamjenik glavnog i odgovornog urednika, novinar i komentator. Kao jedan od pet osnivača utemeljio je Europapress holding, najveće novinsko-izdavačko poduzeće u Hrvatskoj, sudjelovao je u pokretanju Glorije i OK-a, kojem je bio prvi direktor. Suosnivač je Nacionala, pokrenuo je i uređivao Ultra magazin i poslovni mjesečnik Kapital. Od 2000. bio je pomoćnik glavnog urednika, urednik ekonomije i komentator u Jutarnjem listu, a zatim kao zamjenik glavne urednice sudjelovao u pokretanju i uređivanju ekonomskog tjednika Business.hr za švedski Bonnier Business Press te kao glavni urednik dvotjednika Objektiv. Pokrenuo je i uređuje internetski tjedni newsletter Euroreport za politiku i ekonomiju Europske unije, kojemu je suizdavač Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Kao autor objavio je četiri publicističke knjige o fenomenu krupnih promašenih investicija u bivšoj Jugoslaviji, o hrvatskim malim poduzetnicima, hrvatskom tržištu kapitala i aferi Podravka. Osnovao je i vodi vlastito knjižarsko nakladničko poduzeće Metropress koje je objavilo više zapaženih prijevoda publicistike, pokrenuo Biblioteku Hrvatske gospodarske komore za koju je odabrao, preveo i uredio nekoliko djela najistaknutijih suvremenih svjetskih ekonomista (J. M. Keynesa, P. Davidsona, D. Rodrika, K. Reinhart, K. Rogoffa...). Sudjelovao je u radu ekspertne skupine ekonomista Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, za koji je preveo i uredio knjigu M. Blytha „Politika rezanja javne potrošnje“.

Komentara 16

Avatar nula
nula
13:27 03.06.2016.

U Večernji list me privukla njegova visoka razina profesionalnosti, otvorenost i prijemčivost za različite ideje i poglede, medijska suvremenost, poslovni dinamizam i prisna kolegijalna atmosfera - kaže Bošković. --------> hahahahahaha !!!!

ĆA
ćaćaća
13:20 03.06.2016.

još jedan kukuriku novinar...

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
13:16 03.06.2016.

Još jedan "Društveno-politički djelatnik"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije