Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravorazumski

Davor Huić novi kolumnist Večernjeg lista

davor huić udruga poreznih obveznika lipa
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
07.06.2015.
u 13:55

Davor Huić je izvršni direktor udruge poreznih obveznika Lipa, a dugi niz godina je direktor društva Briefing komunikacije

Izvršni direktor udruge poreznih obveznika Lipa i PR konzultant Davor Huić pridružio se novom timu Večernjakovih kolumnista. Programatski će se u svojim kolumnama pod nazvom "Zdravorazumski", baviti tranzcijom koja nije provedena do kraja, ali ni onako kako je, kada je započeta, bila zamišljena.

– Kada smo 1990. glasali za neovisnost, demokraciju i kapitalizam, nismo očekivali da ćemo se 25 godina kasnije još tražiti. Neovisnost smo stekli u mučnome ratu za slobodu, demokraciju usvajamo po malo, no pali smo na ispitu koji se zove kapitalizam – kaže Huić. Smatra da su našim političkim elitama nedostaje vještina vodstva – lidershipa, vizionarstvo kao i politička volja da se krene putem znanja. U kolumnama će se baviti i drugim problemima poput onoga zašto je država preskupa.

Davor Huić Večernjakovom timu pridružio se jer vjeruje da je jako važno djelovati i njime obogatiti javni dijalog.

– U javnosti postoje mitovi i vidljivo je nepoznavanje fundamentalnih ekonomskih zakona. Poduzetnici, menadžeri morali bi se pokrenuti i javnosti objasniti kako funkcionira tržište budući da je javni prostor ideološki zagađen zbog čega ne uspijevamo krenuti naprijed – kaže Huić.

Odnedavno je Huić član Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a dugi niz godina je direktor društva Briefing komunikacije.

– Iako predsjednica nema izravne izvršne ovlasti, ima moralni utjecaj i može pomoći da Hrvastka krene u smjeru druge, bolje tranzicije. Zadovoljan sam što je u svoj savjet primila nas koji zastupamo građane – kaže Davor Huić.

>> Stjepo Bartulica novi kolumnist Večernjeg lista

>>  Ivan Hrstić pridružio se kolumnističkom timu Večernjeg lista

Komentara 26

FL
flok
17:23 07.06.2015.

vidim da se komunjare bune protiv ovoga

Avatar tetina
tetina
16:49 07.06.2015.

Bravo! ! ! Vide vlasnici VL vrag odnio salu crveni nestaju s politicke scene pa se lagano oblace u drugo ruho. .. jedno svlace drugo oblace. ..

Avatar Perica1
Perica1
14:53 07.06.2015.

Mogu vam i ja pisati kolumne ako dobro platite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije