Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rasprava na Glavnom odboru prošla demokratski i bez iti jedne osobne uvrede

Glavni odbor smatra da su 2. travnja prvi krug izbora i tjedan dana kasnije eventualno drugi krug te stranačka konvencija koja će se održati 16. travnja najbolja rješenja, rekao je Leko novinarima.
24. siječnja 2016. u 08:26 28 komentara 1202 prikaza
Josip Leko
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon 13-satne sjednice Glavnog odbora SDP-a njegov predsjednik Josip Leko izjavio je u subotu kasno navečer da je odluka o tome da se unutarstranački izbori održe u travnju, a ne kako je ranije predlagalo stranačko predsjedništvo već u ožujku, donesena jednoglasno, kao i ona o izvješću o učincima stranačke kampanje na nedavnim parlamentarnim izborima, odnosno da je sve bilo demokratski i bez iti jedne osobne uvrede.

Glavni odbor smatra da su 2. travnja prvi krug izbora i tjedan dana kasnije eventualno drugi krug te stranačka konvencija koja će se održati 16. travnja najbolja rješenja, rekao je Leko novinarima.

Na pitanje novinara zašto je sve tako dugo trajalo, odgovorio je da je stranka izgubila vlast i da je to moment u kojem se reagira na analitičan način. Nije pri tom bilo niti jedne osobne uvrede, izjavio je Leko.

Zlatko Komadina, koji je za sada jedini najavio da će se kandidirati za predsjednika stranke i koji se zauzimao da se unutarstranački izbori održe u travnju, a ne 12. ožujka za što se zauzimao sadašnji stranački predsjednik Zoran Milanović, čestitao je kolegama jer su, kako je kazao, pokazali da imaju snage za promjene.

Ne bih rekao da su datumi održavanja izbora u travnju moja pobjeda, odluka je donijeta jednoglasno, rekao je Komadina ocijenivši da je rasprava dobro prošla i da se SDP ne želi dovesti u situaciju da se bavi sam sa sobom.

Novinari su Komadinu pitali je li vidio što je na Facebooku napisao Ranko Ostojić, koji inače nije član Glavnog odbora SDP-a.

A kad bih vidio, odgovorio je Komadina, a nakon što su mu novinari prepričali da se Ranko Ostojić pogrdnim riječima obrušio na Komadinine zagovaratelje za predsjednika SDP-a, Bernardića, Rajka Ostojića i Baldasara i uz ostalo napisao da nisu pravi SDP-ovci već „obični lešinari“, Komadina je odgovorio da je on u SDP-u od 1990., da je više puta biran na najviše stranačke funkcije kao i za župana. Ako to nije dosta, ne znam što je, ustvrdio je Komadina.

Zoran Milanović nije došao pred novinare. Izjave su još dali Ingrid Antičević Marinović i Branko Grčić koji su također rekli da je rasprava bila žustra, ali demokratska, da je bilo različitih mišljenja, ali da su sve odluke donijete konsenzusom.

Grčić je dodao da nikako nije bila onakva kako su izvještavali pojedini portali.

Ustvrdio je da SDP iz parlamentarnih izbora nije izišao kao gubitnik te da što prije, ojačan mora krenuti u bitku u Hrvatskom saboru.

Novinari su Josipa Leku zamolili da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da postoje indicije da su pokradeni za pet ili šest mandata i da će to ispitati.

Takve su izjave loše i ruše demokratski imidž Hrvatske, zaključio je Leko.

>>Žestoki obračun pristaša Komadine s pristašama Milanovića: Izbori za predsjednika SDP-a 2. travnja

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
 • olrajt:

  ...znači Hrvatski Državni Sabor,sveti hrvatski dom, rezerviran im je za uvrede,laži,podmetanja ,klevete,izmišljanja,amputiranja........

 • Avatar Domaće je bolje
  Domaće je bolje:

  nije li veijeme doslo da se ovi malo manje pojavljuju u dnevnim novinama 🇲🇦🚫❌

 • Deleted user:

  Leko je ok no vrijeme ga pregazilo i pitanje je je li on išta vidio i čuo. Zašto ekipa navodno najdemokratičnija ne pokaže zapisnik sa sastanka?