Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Raskol u Hvidri: Umjesto da disciplinira kritičare, Đakić bi mogao dobit nove

Josip Đakić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.10.2019.
u 21:00

Skupi li se trećina nezadovoljnih, odnosno sedam glasova, prema statutu udruge mora se sazvati izvanredni sabor na kojem se glasa o povjerenju predsjedniku Đakiću.

Prema svemu sudeći, okupljanje Hvidre proteklog vikenda u Makarskoj nije donijelo ni jedinstvo ni potporu čelništvu najbrojnije braniteljske udruge, kojoj se Josip Đakić nadao. Štoviše, čuju se posljednjih dana i disonantni tonovi, ne nedostaje ni javnih obračuna pa i sve glasnijih zahtjeva za odlazak dugovječnog Hvidrina predsjednika, poput onih iz Bjelovara i Vinkovaca. Upravo zato Đakić je za četvrtak u sjedištu Hvidre zakazao izvanrednu sjednicu svih tijela udruge: Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, na koju su, putem SMS poruke, pozvani svi predsjednici županijskih organizacija, njih 21 iz cijele Hrvatske, te pridruženi, 22. predstavnik iz redova HVO-a.

No, kako doznajemo, umjesto discipliniranja oponenata iz dvije organizacije, o čijim bi zahtjevima za Đakićevu smjenu trebao raspravljati i Sud časti, Josip Đakić mogao bi se na sastanku susreti s valom nezadovoljstva još nekih predstavnika županijskih ogranaka. Spremnost da zatraži njegovu ostavku proteklih je dana izrazilo njih 12, što čini većinu, a među ograncima koji više nisu spremni tolerirati Đakićevu odanost HDZ-u su i podružnice u Splitu, Dubrovniku i Gospiću, navodno i u Vukovaru. Skupi li se trećina nezadovoljnih, odnosno sedam glasova, prema statutu udruge mora se sazvati izvanredni sabor na kojem se glasa o povjerenju predsjedniku. No naši izvori iz braniteljske zajednice tvrde da su u tijeku “lomljenja” Đakićevih oponenata na sve strane.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Kolinda Grabar-Kitarović i službeno u kampanji: Tražim povjerenje za drugi mandat

>>Troškovi veći 3 milijuna: Na neuspjelo Bandićevo 'Ljeto na Savi' potrošili 13 milijuna kuna

>>Dio znanstvenika tvrdi da crveno meso ne utječe na pojavu raka i bolesti srca

>>Apsurdi izbora: Pernarova stranka u Zaprešiću osvojila dva mandata sa samo 154 glasa!?

 

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije