Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Radimir Čačić najavio kandidaturu za župana i najavio projekte vrijedne 2,5 milijarde kuna

Radimir Čačić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
03.03.2021.
u 14:17

U sljedeće četiri godine očekuje podršku države pri realizaciju projekta brze pruge i desetljećima najavljivanih projekta poput brze ceste Varaždin -Krapina i Podravske brze ceste.

Radimir Čačić objavio je kandidaturu za župana Varaždinske županije. Od dolaska Narodne stranke - Reformista na vlast, ta je županija, pohvalio se, postala lider Hrvatske po povlačenju europskih sredstva s gotovo 215 puta više povučenog novca u odnosu na prethodne četiri godine. U novom mandatu, ukoliko ga dobije, najavio je provedbu projekta vrijednih više od 2,5 milijarde kuna.

- U našem je mandatu došlo do eksplozije projekata. Pokrenuti su i realizirani EU projekti vrijedni više od 860 milijuna kuna, što je 215 puta više povučenog novca u odnosu na prethodne četiri godine. U zdravstvu su pokrenuti EU projekti vrijedni više od pola milijarde kuna, a tijekom četverogodišnjeg mandata završili smo ili realiziramo obnovu i gradnju 28 škola. Uveli smo model osiguranja u poljoprivredi uz 96-postotno financiranje u različitim formama, a istovremeno smo postali najuspješniji u brendiranju svojih proizvoda na razini EU-a. U brendu bučinog ulja smo u svjetskom vrhu, a drugi smo najuspješniji u Hrvatskoj kad je u pitanju kvaliteta vina. Sve to realizirano je uz suficit županije od 36 milijuna kuna. Županija je u mojem mandatu pokazala izvrsnost na djelu nasuprot dokazanoj nesposobnosti prethodne županijske vlasti i u četiri godine dokazane nesposobnosti gradske vlasti - rekao je Čačić.

Kao glavni zadatak u novom mandatu izdvojio je još intenzivniju pripremu i prijavu EU projekata. Spremni su, dodao je, projekti vrijedni više od 2,5 milijarde kuna. Izdvojio je zdravstveno turistički kompleks u Varaždinskim Toplicama vrijedan 600 milijuna kuna i projekt izgradnje geotermalne elektranena lokaciji Lunjkovec - Kutnjak, a u drugoj fazi i na području Ludbrega. U sljedeće četiri godine očekuje podršku države pri realizaciju projekta brze pruge i desetljećima najavljivanih projekta poput brze ceste Varaždin -Krapina i Podravske brze ceste.

Ključne riječi

Komentara 6

NE
Neo001
16:02 03.03.2021.

Bilo bi dobro znati koliko od tih 2,5 milijardi je kriminalac ukalkulirao za svoje potrebe

Avatar rubinet
rubinet
14:51 03.03.2021.

Evo mi u Dubrovniku, još od 1991 , željno čekamo izgradnju Doma umirovljenika koji je plaćen avansno 192,3 milijuna tadašnjih dinara, odnosno oko 11 milijuna eura, . Pa ako bi Dotičnik mogao dovršiti plaćeno mu . Da makar ja mogu skončati u novom Domu .

SI
sisavac
14:37 03.03.2021.

samo mu nemojte dati brzu cestu, nije on za volan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije