Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BESMISLICE'

Putin: Trump nije odao nijednu tajnu, sve je to 'politička šizofrenija'

Trump Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
17.05.2017.
u 15:41

Rusija je spremna predati transkript Trumpova sastanka s Lavrovom

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu da američki predsjednik Donald Trump nije odao ni jednu tajnu ruskome ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu na prošlotjednom sastanku u Washingtonu i da bi to mogao dokazati.

Govoreći na konferenciji za novinare zajedno s talijanskim premijerom Paolom Gentilonijem u crnomorskome ljetovalištu Sočiju, Putin se našalio rekavši ironično da je Lavrov kriv jer nije odao ono za vjeruje da su nepostojeće tajne.   

"Razgovarao sam s njime (Lavrovom) danas. Bit ću prisiljen ukoriti ga jer nije te tajne podijelio s nama. Niti sa mnom, niti s predstavnicima ruskih obavještajnih službi. To je vrlo loše od njega", rekao je ruski predsjednik.

Putin, koji je ustvrdio da Moskva ocjenjuje Lavrovljev sastanak s Trumpom vrlo važnim, rekao je da je Rusija spremna predati transkript Trumpova sastanka s Lavrovom američkim zastupnicima ako će to pomoći u tome da se oni razuvjere.

Savjetnik u Kremlju Jurij Ušakov kasnije je rekao novinarima da Moskva posjeduje pisani transkript razgovora, no ne i zvučnu snimku.

Žaleći se na ono što je nazvao "političkom shizofrenijom" u SAD-u, Putin je rekao da Trumpu nije omogućeno da radi svoj posao kako treba.

"Teško je zamisliti što još mogu ti ljudi koji su smislili takvu budalaštinu i besmislicu", rekao je Putin. "Ono što me iznenađuje jest da su oni izazvali potres u domaćoj političkoj situaciju koristeći antiruske slogane. Ili ne razumiju štetu koju čine vlastitoj zemlji - u tom slučaju su vrlo glupi - ili sve razumiju - a u tom slučaju su opasni i korumpirani", zaključio je Putin.

Komentara 4

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
20:26 17.05.2017.

To je bilo predvidjeno, metoda Kennedy je malo pre gruba, napraviti ve to sionisti blaze.

GO
gooniegoogoo
05:55 18.05.2017.

sve i da je fakestream propaganda duboke države istinita još je to jako daleko od osmišljavanja, organiziranja, financiranja, opremanja i vođenja ISILa pa da mu damo Nobelovu nagradu za mir.

Avatar Cokolinda
Cokolinda
20:44 17.05.2017.

a kad ga putin vako brani to jako pomaze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije