Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno u Kini

Vučić i Putin razgovarali o pokušajima kreiranja velike Albanije

15.05.2017.
u 10:14

Putin i Vučić su ocijenili da sve učestalije prijeteće izjave političkih predstavnika Albanaca “predstavljaju potencijal za sukobe”

Ruski predsjednik Vladimir Putin i srbijanski premijer Aleksandar Vučić razgovarali su u Pekingu o izjavama albanskih dužnosnika i “pokušajima da se kreira tzv. velika Albanija", piše beogradski tisak.

Putin i Vučić su, kako navode Večernje novosti, ocijenili da sve učestalije prijeteće izjave političkih predstavnika Albanaca “predstavljaju potencijal za sukobe”.

Srbijanski mediji objavili su u nedjelju izjavu bivšeg zapovjednika OVK Ramusha Haradinaja koji je zaprijetio da će, ukoliko  Washington i Bruxelles ne pomognu u sređivanju stvari između Kosova i Srbije, “Albaanci sami odraditi taj posao”.

Haradinaj zahtijeva i da se iz Ustava Srbije izbaci preambula kojom je Kosovo navedeno kao neotuđivi dio njezina državnog teritorija.

Izaslanstvo Srbije, koje u glavnom gradu Kine predvodi premijer Vučić, sudjeluje na međunarodnom forumu "Pojas i put - međunarodna suradnja".

Komentara 19

NA
navijeke
10:46 15.05.2017.

Kako je Rusiji crnogorskim ulaskom u NATO potopljena i zadnja nada za izlazak na Jadran i direktno ugrožavanje američkih baza u samostalnoj republici Kosovo i u Avianu, kao jedina (iako praktično neizvediva) mogućnost izlaska ostala joj je Albanija. Međutim Putin zaboravlja da čak ni Vučić nije toliko neinteligentan da bi pokušao neslaganja s Albanijom rješavati vojnim putem (to je jedina šansa Rusiji da se umiješa kao srpski "saveznik") jer Srbija za to više nema ni snage ni volje. Srpski vojnici bi najvjerojatnije dezertirali u daleko većem postotku nego što su dezertirali kad se Milošević bezuspješno nadao da će nakon Oluje ipak uspjeti pokrenuti protuudar.

TT
tTony
04:31 16.05.2017.

Vidi ko se se buni protu velike Albanije dali on stvarno misli da cjeli svjet izgubio pamcenje ili momentalno vid kad je taj lik prestao mislit o velikoj srbiji dok malo po malo pusta korjenje korjenje u BH ,Crnu Goruu niko ne vjeruje da je odusta od Gline kao kaze da je pod ustaskom okupacijom .

DU
Deleted user
15:16 15.05.2017.

a kinseki orkestar tokom svečane večere u pozadini svira tamo daleko i fijaker stari... izguglajte... neprocenljivo zadovoljstvo kad ti neko toliko važan i velik ukaže toliku čast... a tek kad krenu pare uuuh, mi mali a pare velike... milina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije