Naslovnica Vijesti Svijet

Preopušteni Putin i Zeman zaključili: 'Previše je novinara i trebalo bi ih likvidirati'

Putin je uzvratio da bi bilo dovoljno "samo smanjiti" njihov broj...
15. svibnja 2017. u 18:33 5 komentara 3332 prikaza
Foto: Screenshot

Razgovor češkog predsjednika Miloša Zemana i Vladimira Putina su uhvatili mikrofoni te je ubrzo objavljen na društvenim mrežama, piše lidovky.cz.

Miloš Zeman Šokirao izjavama Češki predsjednik Miloš Zeman: Migranti će kamenovati nevjerne žene, a lopovima rezati ruke

Iz ureda češkog predsjednika priopćili su da je riječ o šali.

Naime, komentirajući broj prisutnih novinara uoči sastanka s ruskim predsjednikom u Kini, Zeman je rekao Putinu da ih je previše i da bi ih trebalo "likvidirati".

Putin je uzvratio da bi bilo dovoljno "samo smanjiti" njihov broj.

Češki ministar Lubomir Zaoralek rekao je da mu se uopće ne sviđa razgovor o tako neprikladnoj temi.

Ministar kulture Danijel Herman rekao je da je Zemanova izjava "neprihvatljiva", dok je premijer Bohuslav Sobotka 'retwitao' poruku o broju novinara koji su ubijeni ili napadnuti u Rusiji proteklih godina.

Inače, Zemanovi sukobi s češkim novinarima potječu iz vremena kad je bio premijer - od 1998. do 2002. 

2001. je zaprijetio da će uništiti tjednik koji je optuživao njegovu vladu za netransparentnu politiku koja podržava korupciju, što je izazvalo prosvjede novinara u Češkoj, kao i u drugim zemljama.

Donald Trump 'NE MOGU BITI PRECIZNI' Došlo je i do toga: Trump javno zaprijetio ukidanjem službenih presica Sloboda medija Reporteri bez granica Sloboda medija: Hrvatska pala za 11 mjesta, evo što nam zamjeraju jiri rusnok,milos zeman nakon ostavke nečasa Češki predsjednik Miloš Zeman imenovao novu vladu

 

 

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

 • anticenzura:

  To nije vidjelo novinarstva. Neovisni novinari se broje na prstima jedne ruke danas u svijetu i ti ljudi uopce nemaju pristup medijima. Niti su to mediji, niti su to novinari. Dosta pogledati kako pusu za vratom Trumpu, oni vode politiku, ... prikaži još! a on bi trebao njih slusati? To treba sve pogasiti, to je otrov najgori na svijetu.

 • miroslav.petkovic.7564:

  Svaka cast Vladimiru Vladimirovicu..Jucer nam je nesto i odsvirao..Vladko pravi velike poslove..Svjet se mjenja ubrzano..Velike sile Kina Indija Rusija samo da trguju i razvijaju ekononiju izmedu sebe.gdje ce im bit kraj,Tu je blizu tri milijarde ljudi. Bravo Vladko ti si zaista car..

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Putin je samo htio reći ... da se nesreće dešavaju, šta se tu može...