Naslovnica Vijesti Svijet

Preopušteni Putin i Zeman zaključili: 'Previše je novinara i trebalo bi ih likvidirati'

Putin je uzvratio da bi bilo dovoljno "samo smanjiti" njihov broj...
15. svibnja 2017. u 18:33 5 komentara 3333 prikaza
Foto: Screenshot

Razgovor češkog predsjednika Miloša Zemana i Vladimira Putina su uhvatili mikrofoni te je ubrzo objavljen na društvenim mrežama, piše lidovky.cz.

Miloš Zeman Šokirao izjavama Češki predsjednik Miloš Zeman: Migranti će kamenovati nevjerne žene, a lopovima rezati ruke

Iz ureda češkog predsjednika priopćili su da je riječ o šali.

Naime, komentirajući broj prisutnih novinara uoči sastanka s ruskim predsjednikom u Kini, Zeman je rekao Putinu da ih je previše i da bi ih trebalo "likvidirati".

Putin je uzvratio da bi bilo dovoljno "samo smanjiti" njihov broj.

Češki ministar Lubomir Zaoralek rekao je da mu se uopće ne sviđa razgovor o tako neprikladnoj temi.

Ministar kulture Danijel Herman rekao je da je Zemanova izjava "neprihvatljiva", dok je premijer Bohuslav Sobotka 'retwitao' poruku o broju novinara koji su ubijeni ili napadnuti u Rusiji proteklih godina.

Inače, Zemanovi sukobi s češkim novinarima potječu iz vremena kad je bio premijer - od 1998. do 2002. 

2001. je zaprijetio da će uništiti tjednik koji je optuživao njegovu vladu za netransparentnu politiku koja podržava korupciju, što je izazvalo prosvjede novinara u Češkoj, kao i u drugim zemljama.

Donald Trump 'NE MOGU BITI PRECIZNI' Došlo je i do toga: Trump javno zaprijetio ukidanjem službenih presica Sloboda medija Reporteri bez granica Sloboda medija: Hrvatska pala za 11 mjesta, evo što nam zamjeraju jiri rusnok,milos zeman nakon ostavke nečasa Češki predsjednik Miloš Zeman imenovao novu vladu

 

 

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
 • anticenzura:

  To nije vidjelo novinarstva. Neovisni novinari se broje na prstima jedne ruke danas u svijetu i ti ljudi uopce nemaju pristup medijima. Niti su to mediji, niti su to novinari. Dosta pogledati kako pusu za vratom Trumpu, oni vode politiku, ... prikaži još! a on bi trebao njih slusati? To treba sve pogasiti, to je otrov najgori na svijetu.

 • miroslav.petkovic.7564:

  Svaka cast Vladimiru Vladimirovicu..Jucer nam je nesto i odsvirao..Vladko pravi velike poslove..Svjet se mjenja ubrzano..Velike sile Kina Indija Rusija samo da trguju i razvijaju ekononiju izmedu sebe.gdje ce im bit kraj,Tu je blizu tri milijarde ljudi. Bravo Vladko ti si zaista car..

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Putin je samo htio reći ... da se nesreće dešavaju, šta se tu može...