Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove optužbe

'Trump je podijelio povjerljive informacije s Rusima'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.05.2017.
u 07:43

Dužnosnici su odbacili medijske napise, ali je visoki dužnosnik Trumpove Republikanske stranke zatražio objašnjenje

Američki predsjednik Donald Trump otkrio je vrlo povjerljive informacije o Islamskoj državi ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, rekli su izvori za američke medije.

Kako prenosi BBC, informacija je došla od partnera SAD-a koji nije dao dozvolu da se podijeli s Rusijom.

Trumpa u SAD-u mnogi optužuju za veze s Rusijom, što on odbacuje, a FBI trenutačno vodi i istragu njegove predsjedničke kampanje zbog povezanosti s ruskim interesima. Trump je ugostio Lavrova u Bijeloj kući prošli tjedan, zajedno s ruskim veleposlanikom Sergejem Kisljakom, dan nakon što je udijelio otkaz šefu FBI-ja Jamesu Comeyu.

Izvori su rekli da je Trump tijekom rasprave o Islamskoj državi na sastanku sišao s teme i otkrio informaciju dobivenu od američkog saveznika, za koju se smatralo da je preosjetljiva za dijeljenje s drugim saveznicima. Drugi prisutni navodno su shvatili pogrešku i pokušali zauzdati štetu tako što su obavijestili CIA-u i NSA.

Dužnosnici su odbacili medijske napise, ali je visoki dužnosnik Trumpove Republikanske stranke zatražio objašnjenje.

Komentara 10

Avatar lvan12
lvan12
08:33 16.05.2017.

"rekli su izvori", "informacija je došla od partnera SAD-a", "Izvori su rekli", "informaciju dobivenu od američkog saveznika"... Koga vi farbate?

ST
stomugromova
08:33 16.05.2017.

Toliko o lažnoj američkoj demokraciji u kojoj legalno izabranog predsjednika terorizira tzv. duboka država.Bilo bi najbolje da Trump objavi imena tih kriminalaca iz pozadine,koji desetljećima ignoriraju volju američkog naroda i tjeraju svoje isključive interese na štetu američkog naroda.

HL
hlibit
08:30 16.05.2017.

...i koja je informacija?..hocu i ja znat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije