Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Puljak: U aferi Janaf sumnjivo se ponašaju predsjednik, premijer i ministri. Tražimo odgovornost

"Upozorile smo na dvije Hrvatske, gdje jedna pravila vrijede za njega i političke elite, a druga za građane“, istaknula je Puljak.
01. listopada 2020. u 16:15 3 komentara 697 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica stranke Pametno Marijana Puljak u četvrtak je ustvrdila da je i predsjednik Republike jedna od institucija koja se u aferi Janaf sumnjivo ponašala te je pozvala premijera da od trojice svojih ministara koji su bili u 'klubu' zatraži da podnesu političku odgovornost.

„Zaista više ne bih komentirala i spuštala se na razinu na kojoj komunicira predsjednik Republike. Ono što stalno ponavljamo i na što smo htjele upozoriti jest da je cijeli niz institucija upetlja u aferu Janaf i ilegalnog 'kluba'. I Arsenu Bauku, koji nas je optužio da smo fokusirali samo na predsjednika Republike, želim poručiti da smo prije nekoliko dana pozvale ministra Butkovića da da ostavku, s obzirom na to da je on na neke prethodne korupcijske afere svojih kolega ministara reagirao riječima da bi trebali podnijeti političku odgovornost", rekla je  Puljak u izjavi novinarima u Saboru na predsjednikove reakcije

Nakon toga smo, nastavila je, upozorile na aktivnosti predsjednika Republike i njegovo pojavljivanje u 'klubu' u doba lockdowna kada su svi ostali građani bili zatvoreni, kada poduzetnici nisu mogli raditi.

Izazvao lavinu reakcija Tko su narikače? Hrvati zbog Milanovića masovno guglaju taj pojam

"Upozorile smo na dvije Hrvatske, gdje jedna pravila vrijede za njega i političke elite, a druga za građane“, istaknula je Puljak.

Jučer smo u Saboru, dodala je, poimence nabrojale sve institucije koje su u problemima, i predsjednik Republike i predsjednik Vlade, ali i DORH, predsjednik Županijskog suda koji se tamo našao, čime je i sama istraga stavljena pod sumnju. Dakle, upetljan je čitav niz institucija i tražimo da se sve to ispita i utvrdi činjenično stanje pa je netočno da smo se koncentrirali samo na predsjednika Republike. Problem je i u curenju podataka i zato ćemo sudjelovati i u istražnom povjerenstvu koje će ispitati djelovanje svih ovih sustava.

Puljak, koja je ranije ustvrdila da se u 'klubu' okupljaju kriminalci i prostitutke, upitana misli li da je to najviše zaboljelo predsjednika Republike, odgovorila je da se javnost pita što je zaista zaboljelo predsjednika Republike jer je, dodala je, i nas iznenadila njegova neprimjerena i neočekivana reakcija pa neka sam kaže što ga je najviše zaboljelo u ispitivanju cijelog tog slučaja.

GALERIJA: Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika na Kovačevićev 'klub'

1 / 7
Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika na prostor "Kluba Dragana Kovačevića"

Bile smo, ocijenila je, direktne, ali pristojne, no, to nam nije prvi put, slično je reagirao i premijer kada smo mu na aktualnom prijepodnevu predložile da počne s ukidanjem parafiskalnih nameta, dobile smo isto burnu i neugodnu reakciju kada nas je nazvao debitanticama koje mu ne smiju iznositi nikakve prijedloge.

Ne bojimo se reakcija, koliko god ih ljudi tumačili seksizmom, i to više govori o njemu nego o nama, komentirala je Puljak predsjednikov istup. I predsjednik je jedna od institucija koja se u ovoj aferi sumnjivo ponašala, no, vratimo se na meritum stvari i počnimo govoriti o tome da institucije ne rade svoj posao i da se institucije okupljaju u ilegalnim okupljalištima i upravljaju državom, apelirala je.

Ovakvi napadi nas neće zaustaviti i na sličan način ćemo upozoravati na sve nelogičnosti i nepravilnosti u svim institucijama, bez straha, poručila je.

Milanović, Orešković, Puljak Kritike i iz SDP-a Oštre reakcije na Milanovićeve izjave o Orešković i Puljak: Hoće li ga netko ušutkati?

Komentirajući današnje predsjednikove riječi upućene pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić i udruzi B.a.b.e., kazala je da niz njegovih nervoznih reakcija samo dalje navodi javnost da se pita čemu takve reakcije. Znamo da je on predsjednik s karakterom i kakav je njegov karakter, ali ovo je zaista iznenađenje za sve, ustvrdila je.

Puljak od predsjednika Vlade traži da kaže svojoj tajnici da donese dokumente, jer je i sam rekao da mu nije ugodno što su tri njegova ministra našla u 'klubu' i neka tu svoju neugodu realizira na jedini mogući način i ministri neka podnesu političku odgovornost.

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • burza:

    Mozda imje zao sta i one nisu bile pozvane na tulum

  • kanđija:

    Stvarno koja je svrha tih pravobranitelja kada ne mogu ništa promjeniti niti donijeti neku odluku, rjesenje. Jedino sto mogu je sazvati tiskovnu i iznijeti svoje mišljenje. Treba to sve ukinuti. Kostaju barem 100 milijuna kuna godišnje.....