Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA VLASTI

Puljak: Ivošević i ja podnosimo ostavku, Split ide na nove izbore

Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
31.03.2022.
u 10:04

– U nove izbore idemo zajedno kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja podnijet ćemo ostavke, a zamjenik Kuzmanić ostat će na ovom mjestu i upravljati gradom kao povjerenik do izbora – rekao je Puljak

U Banovini je sazvana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević objavili da podnose ostavke na svoje dužnosti te da Split ide na izbore.

– Zamjenik Ivošević i ja dajemo ostavku i Split ide na nove izbore – rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

– Novi izbori u Splitu bit će referendum o budućnosti i prošlosti, referendum o redu i neredu. Ja sam siguran da će građani potvrditi smjer koji smo mi zacrtali, a to je smjer budućnosti i smjer reda – rekao je Puljak.

Dodao je kako Bojan Ivošević nije teret.

– On je nosio teret bivših vlasti i teret nereda koji je vladao u gradu Splitu i ja se zamjenika Ivoševića ne odričem. Jedan verbalni gaf ne može odrediti čovjeka u onome bitnome. Svi smo mi griješili – rekao je.

– Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv, ja sam mogao odabrati da do kraja godine budem gradonačelnik, da ne prođe proračun pa da idu izbori za gradsko vijeće nakon toga, a na to smo možda i navikli u hrvatskoj politici – rekao je Puljak.

– U ovakvim teškim odlukama i trenucima ja se uvijek vratim na pitanje što je istina, a što nije istina. Je li istina da je dogradonačelnik životom prijetio novinarima? Ne, to nije istina. Istina je da je neprimjereno i neadekvatno komunicirao, to je istina – rekao je Puljak.

Kazao je i kako će ostavke dati sljedeći tjedan kada završe sve tehničke detalje da dođe ''do uredne tranzicije i da grad ne bude blokiran za vrijeme izbora i kampanje''.

– U nove izbore idemo zajedno kao pobjednički tim. Zamjenik Ivošević i ja podnijet ćemo ostavke, a zamjenik Kuzmanić ostat će na ovom mjestu i upravljati gradom kao povjerenik do izbora – rekao je Puljak i dodao da Kuzmanić neće sudjelovati u kampanji.

Puljak je rekao i kako ovo nije uvjetna ostavka te da se sve političke opcije slažu s time da se raspusti vlast.

– Pozivam Mihanovića i Keruma da izađu na ovaj megdan – rekao je Puljak i dodao da će građani pokazati kakav Split žele.

Puljak je kazao kako je mogao odabrati da do kraja godine bude gradonačelnik te da je ovo njegova odluka. Rekao je i kako im fotelje nisu bitne.

– Da jesu, mogao sam ostati gradonačelnik – rekao je.

31.03.2022., Split - Gradonacelnik Splita Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivosevic na konferenciji za medije u Gradskoj upravi podnijeli su ostavke na svoja mjesta. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Budući da Kuzmanić ostaje na svojoj poziciji, Puljka su pitali hoće li preko njega voditi grad?

– Grad će voditi povjerenik s ovlastima koje ima – rekao je Puljak dodajući da bi izbori trebali biti u lipnju i da žele da izbori za gradonačelnika, izbori za vijeće i kotarski izbori budu u isto vrijeme.

Na pitanja je odgovarao i Bojan Ivošević. Na pitanje što će se promijeniti u njegovu slučaju u tri mjeseca, on je rekao: – Legitimitet.

Rekao je kako neće komentirati optužnicu.

– To je pravni postupak u kojem ću dokazati svoju nevinost. Svi možete izaći pred naše građane i pitati ih za mišljenje – rekao je.

Na pitanje je li razmišljao sam dati ostavku, odgovorio je: – Da dam ostavku? Ne shvaćam zbog čega.'

Rekao je i kako njemu optužnica osobno nije uteg.

Puljak je također rekao i kako vjeruje da će Ivošević dokazati svoju nevinost na sudu te da nije ''životno prijetio novinarki''.

Puljka su pitali boji li se Mihanovića i Keruma.

– Ne, da se bojim ne bih izlazio na izbore – rekao je Puljak i ponovno ih pozvao da izađu.

Rekao je i kako očekuje podršku svih koji žele ići u njihovu smjeru.

Komentara 21

Avatar VLbriše
VLbriše
09:33 31.03.2022.

Treba djecu već u vrtićima početi učiti kak se voli domovina i da je krađa i korupcija grijeh .Samo tak Hrvatska bi za 30 - 40 godina mogla postati normalna država .

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:54 31.03.2022.

I još najavljuju zajednički izlazak na sljedeće izbore. Pa nakon prošlih nisu trajali niti godinu dana. Tko god im da glas taj je za Vrapče.

KI
kicalulukica
10:32 31.03.2022.

Nesposobni Puljak uz pomoc Relkovica dosao na vlast i pada jer je nesposoban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije