Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pučka pravobraniteljica: Očekivanja građana sve su veća, a sada smo im bliži

Budući da smo do sada imali Ured isključivo u Zagrebu, mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu bili u mogućnosti zatražiti zaštitu svojih prava, a na ovaj ćemo im način biti pristupačniji, rekla je Vidović.
17. studenoga 2014. u 15:20 5 komentara 632 prikaza
Lora Vidović,pučki pravobranitelj,Rijeka
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

U Rijeci je u ponedjeljak otvoren Područni ured pučke pravobraniteljice te predstavljen rad i uloga Pučkog pravobranitelja kao opunomoćenika Hrvatskog sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim pravnim aktima. Ured je u središtu grada, na Korzu. Kako je naglasila Lara Vidović, pučka pravobraniteljica, očekivanja građana od institucije pučkog pravobranitelja sve su veća, zbog ovlasti, zaštite i promicanja ljudskih prava te preventivnog djelovanja.

- Budući da smo do sada imali Ured isključivo u Zagrebu, mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu bili u mogućnosti zatražiti zaštitu svojih prava, a na ovaj ćemo im način biti pristupačniji - rekla je Vidović.

Prvom javnom predstavljanju Ureda prisustvovali su Fani Bugarin Šoljan u ime Centra za građanske inicijative iz Poreča, regionalne antidiskriminacijske kontakt točke Pučkog pravobranitelja, saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi te župan Ličko-senjske županije Milan Kolić.

>>Lora Vidović izabrana za pučku pravobraniteljicu

>>Lora Vidović: Pravo na priziv savjesti spada u ljudska prava

 

Ajoj...
Djevojka otkrila kako je partnera uhvatila u prevari: 'Nazvala sam restoran u kojem je bio i pitala...'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • aurora1zn:

    mislim jako je tesko ljudima u Rijeci -Gorskom kotaru-dijeci od Osijeka-Slavonskog Broda-Vinkovaca-Zupanje nije tesko??????

  • aurora1zn:

    i sada imas ured u Rijeci zasto-u Osijeku-Vukovaru nemas ured???

  • aurora1zn:

    a nije im tesko ta dijeca nemaju roditelje koji su dozivili rat bitno ti je da imas ured u Rijeci sram te bilo