Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prvi u Hrvatskoj dobili prestižnu titulu Županija - prijatelj djece

Prema izvješću središnjeg koordinacijskog odbora akcije ‘Gradovi i općine-prijatelji djece’, Krapinsko-zagorska županija je u razdoblju od rujna 2016. do svibnja 2018. godine ispunila formalne uvjete i opće zahtjeve za stjecanje statusa županije – prijatelja djece.
05. lipnja 2018. u 19:34 2 komentara 228 prikaza
Priznanje je preuzeo župan Željko Kolar
Foto: PD

Krapinsko-zagorska županija i Primorsko-goranska županija postale su prve županije u Hrvatskoj kojima je dodijeljena prestižna titula Županija – prijatelj djece.

Željko Kolar Krapinsko – zagorska županija Udrugama 1,53 milijuna kuna, vatrogascima i HGSS-u milijun i 50 tisuća kuna

Prema izvješću središnjeg koordinacijskog odbora akcije ‘Gradovi i općine-prijatelji djece’, Krapinsko-zagorska županija je u razdoblju od rujna 2016. do svibnja 2018. godine ispunila formalne uvjete i opće zahtjeve za stjecanje statusa županije – prijatelja djece. Priznanje je preuzeo župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, a događanju je nazočila i predsjednica Skupštine Županije Vlasta Hubicki.

“Sa velikom čašću i zadovoljstvom ćemo staviti ovu ploču na zgradu Krapinsko-zagorske županije jer ona potvrđuje to da smo stvarno napravili puno za dobrobit djece na području Krapinsko-zagorske županije. Zahvalio bih se svojim prethodnicama, gospođi Vlasti Hubicki, koja je šest godina bila županica te gospođi Sonji Borovčak, također bivšoj županici, koja je danas potpredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

“Hvala svim našim gradovima i općinama koji su stekli status općine ili grada prijatelja djece i onima koji su u postupku dobivanja statusa, jer bez njih Županija ne bi mogla biti kandidat. Hvala i svim ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola te zdravstvenih ustanova, a posebno hvala i udrugama”, zaključio je Kolar.

Priznanje je preuzeo župan Željko Kolar
1 / 79
Krapina: Otvoren Muzej oldtimera Presečki
Županije Krapinsko-zagorska Raspisan natječaj za gradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora vrijednog 29,6 milijuna kuna tuhelj MASTER PLAN TURIZMA Milijunska ulaganja za turistički bum Zagorja Goran Pauk Hrvatska zajednica županija HDZ-ov župan: Uvođenje regija samo bi podijelilo Hrvatsku
EUROPSKO PRVENSTVO
Hrvatska je u finalu!!! Norveška pala nakon povijesne drame, Musa zabio u posljednjim sekundama!!
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • Aedes2017:

    Zakaj nema Hitrecovih ? Za njihove su vlasti procvali : zdravstvo , školstvo , turizam,crkva i kradeze ?

  • Nikola Turajlić-jaružalo:

    "Ti meni govori vojvodo, a ja ću tebi serdare, a mi već znamo što smo", rekli bi Crnogorci. Naši pak vjerodomoljubi se medjusobno proglašuju dobitnicima kojekakvih prestižnih titula. Treba li se stoga čuditi što je Lijepa naša medju najuspješnijim EU ... prikaži još! članicama, te stalno bojuje sa Bugarskom i Rumunijom za EU prestižne (šampionske) titule. Niko nam ne može ništa, jer smo jači od sudbine, zar ne?