Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Udrugama 1,53 milijuna kuna, vatrogascima i HGSS-u milijun i 50 tisuća kuna

Cilj je da, što se tiče Sportske zajednice, sljedeće godine dođemo do milijun kuna. Naime, ima jako puno sportskih udruga koje su kvalitetne i koje postižu iznimne rezultate, kaže Kolar.
02. ožujka 2018. u 10:00 0 komentara 176 prikaza
Željko Kolar

Prošli mjesec u Krapini su potpisani ugovori s udrugama koje su ostvarile pravo na sredstva iz županijskog proračuna, iz resora kulture, sporta i tehničke kulture. Pravo na potporu ostvarilo je šest korisnika, u ukupnom iznosu od 1,53 milijuna kuna.

Gordan Jandroković GORDAN JANDROKOVIĆ 'U Zagorju vlada dobra suradnja, a u Saboru neproduktivna atmosfera'

Sportskoj zajednici Krapinsko – zagorske županije dodijeljeno je 920.000 kuna, Županijskom školskom sportskom savezu 200.000 kuna, Zajednici amaterskih kulturno – umjetničkih udruga 150.000 kuna, Kostelskoj pištoli – Keglevićevoj straži 130.000 kuna, Kajkaviani 70.000 kuna, a Zajednici tehničke kulture 66.000 kuna.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek predstavila je rad svake zajednice ili udruge, dok je župan Željko Kolar naglasio kako su to ljudi koji rade sjajan posao i da je to bogatstvo Županije, dodavši da udruge provode brojne aktivnosti i da članstvo koje okupljaju oko sebe sigurno zavređuje više novaca, no da Županija unutar svojih mogućnosti dodjeljuje maksimalna sredstva.

Željko Kolar
1 / 39
Donja Stubica: Uprizorenje završne bitke na stubičkom polju koja se odigrala 1573. godine

“Cilj je da, što se tiče Sportske zajednice, sljedeće godine dođemo do milijun kuna. Naime, ima jako puno sportskih udruga koje su kvalitetne i koje postižu iznimne rezultate. Kajkavijani se pak uređuje prostor i nadam se da će uskoro raditi u boljim uvjetima, a mi ćemo preuzeti brigu o dvorcu u Stubičkom Golubovcu na temelju projekta koji pripremamo. Škole tijekom godine također provode brojne projekte, dok je udruga Kostelska pištola – Keglevićeva straža promotor Zagorja po čitavoj Hrvatskoj i Europi”, rekao je župan Kolar.

Siniša Hajdaš Dončić Smanjen mjesečni limit SDP: Bolnica u Zaboku još nije potpisala ugovor o financiranju s HZZO-om

U Krapini su potpisani i ugovori o sufinanciranju rada Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije i Hrvatske Gorske službe spašavanja – stanice Krapina. Ugovore su potpisali župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Vatrogasne zajednice Stjepan Skuliber i pročelnik HGSS – stanice Krapina Darko Berljak. Župan Željko Kolar pohvalio je i zahvalio na radu kako vatrogascima tako i HGSS-u, istaknuvši njihovu profesionalnost i motiviranost te naglasio kako uz Hitnu i druge službe, može sigurno reći da ima top službe na području Županije.

„Županija ima HGSS od 2013., a u planu je i izgradnja novog doma HGSS-a. Što se tiče Vatrogasne zajednice, na početku mojeg mandata, Županija je godišnje izdvajala oko 600 tisuća kuna za rad, a danas izdvaja milijun kuna“, rekao je župan Kolar.

Donja Stubica: Uprizorenje završne bitke na stubičkom polju koja se odigrala 1573. godine Donja Stubica Deset tisuća posjetitelja pratilo desetu "Seljačku bunu" U posjetu Krapini Bernardić o 'Planu za mlade': Mi ne kritiziramo, mi nudimo rješenja Kolinda Grabar-Kitarović privremeno preselila ured u Krapinsko-zagorsku županiju Sastanci s čelnicima Krapinsko-zagorske županije: 'Apelirali smo na predsjednicu da pomogne oko financiranja projekata'
U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.