Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Sve ovo rezultat je katastrofalne politike Vlade premijera Plenkovića'

Promašena savezništva i nepostojanje suvisle vanjske i europske politike dovelo nas je tu gdje jesmo, na samo začelje Europske unije, priopćili su iz GLAS-a.
14. rujna 2017. u 17:23 43 komentara 2947 prikaza
Anka Mrak-Taritaš
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Građansko-liberalni savez (GLAS) u svom političkom djelovanju želi biti konstruktivan i doprinijeti usvajanju rješenja koja su na dobrobit hrvatskih građana. U tom smislu smatramo pozitivnim poziv premijera Plenkovića svim parlamentarnim strankama na konzultacije vezane uz granični spor sa Slovenijom te podupiremo nastavak bilateralnih razgovora i što brže rješavanje otvorenih graničnih pitanja, priopćili su u priopćenju.

Krešo Beljak Krešo Beljak: 'Plenković vjerojatno želi poništenje izlaska iz arbitraže. A to ne bu išlo'

Pritom najosjetljivijim smatramo pitanje ribarenja u spornom području Savudrijske vale/Piranskog zaljeva te stoga razgovore treba usmjeriti na pronalaženja rješenja koje će biti prihvatljivo i za hrvatske i za slovenske ribare. Time želimo i pokazati kakva treba biti konstruktivna politička oporba, a na postupati kao HDZ koji se u oporbi nije libio koristiti plinske boce na ulicama i prijetnje državnim udarom. Međutim, napominjemo da je ovo sve rezultat katastrofalne politike Vlade premijera Plenkovića, koja je bezidejna u vanjskoj politici, jednako kao i u unutarnjoj, a za rješavanje otvorenih pitanja sa svim susjednim zemljama odabrala je politiku „guranja pod tepih“.

Promašena savezništva i nepostojanje suvisle vanjske i europske politike dovelo nas je tu gdje jesmo, na samo začelje Europske unije. Loš vanjskopolitički status Hrvatske uvelike je posljedica i sramotnih zbivanja i trendova u domaćoj politici. Nedemokratski i nazadni procesi kojih smo svjedoci sve nas više udaljavaju iz kruga te od podrške pristojnih i ozbiljnih europskih zemalja.

Andrej Plenković PITANJE ARBITRAŽE Plenković održao sastanak s čelnicima stranaka: 'Nastavljamo bilateralne razgovore' Milan Bandić zagrebački gradonačelnik Bandić parafrazirao Tita: Tuđe nećemo, svoje ne damo Žan Mahnič Odbor za obranu Slovenac Žan Mahnić (zasad) nije uspio. Zbog nedostatka kvoruma sjednica nije održana
Vinolog
USKRS KAO NIKADA DO SADA
Savjeti kako da ovogodišnji Uskrs ipak bude poseban
INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama
  • stefj:

    Ajde gdje ste ovu našli. Mislili smo da je napokon nestala sa scene, no ovo je već drugi, ničim izazvan, intervju. Osim toga, biti članica najgore vlade ikada i onda dijeliti lekcije, je u najmanju ruku smiješno...

  • orao21:

    Jabba the Hut je Hrvatica?!