Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Sve ovo rezultat je katastrofalne politike Vlade premijera Plenkovića'

Promašena savezništva i nepostojanje suvisle vanjske i europske politike dovelo nas je tu gdje jesmo, na samo začelje Europske unije, priopćili su iz GLAS-a.
14. rujna 2017. u 17:23 43 komentara 2911 prikaza
Anka Mrak-Taritaš
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Građansko-liberalni savez (GLAS) u svom političkom djelovanju želi biti konstruktivan i doprinijeti usvajanju rješenja koja su na dobrobit hrvatskih građana. U tom smislu smatramo pozitivnim poziv premijera Plenkovića svim parlamentarnim strankama na konzultacije vezane uz granični spor sa Slovenijom te podupiremo nastavak bilateralnih razgovora i što brže rješavanje otvorenih graničnih pitanja, priopćili su u priopćenju.

Krešo Beljak Krešo Beljak: 'Plenković vjerojatno želi poništenje izlaska iz arbitraže. A to ne bu išlo'

Pritom najosjetljivijim smatramo pitanje ribarenja u spornom području Savudrijske vale/Piranskog zaljeva te stoga razgovore treba usmjeriti na pronalaženja rješenja koje će biti prihvatljivo i za hrvatske i za slovenske ribare. Time želimo i pokazati kakva treba biti konstruktivna politička oporba, a na postupati kao HDZ koji se u oporbi nije libio koristiti plinske boce na ulicama i prijetnje državnim udarom. Međutim, napominjemo da je ovo sve rezultat katastrofalne politike Vlade premijera Plenkovića, koja je bezidejna u vanjskoj politici, jednako kao i u unutarnjoj, a za rješavanje otvorenih pitanja sa svim susjednim zemljama odabrala je politiku „guranja pod tepih“.

Promašena savezništva i nepostojanje suvisle vanjske i europske politike dovelo nas je tu gdje jesmo, na samo začelje Europske unije. Loš vanjskopolitički status Hrvatske uvelike je posljedica i sramotnih zbivanja i trendova u domaćoj politici. Nedemokratski i nazadni procesi kojih smo svjedoci sve nas više udaljavaju iz kruga te od podrške pristojnih i ozbiljnih europskih zemalja.

Andrej Plenković PITANJE ARBITRAŽE Plenković održao sastanak s čelnicima stranaka: 'Nastavljamo bilateralne razgovore' Milan Bandić zagrebački gradonačelnik Bandić parafrazirao Tita: Tuđe nećemo, svoje ne damo Žan Mahnič Odbor za obranu Slovenac Žan Mahnić (zasad) nije uspio. Zbog nedostatka kvoruma sjednica nije održana

VIP izdvaja za Vas

  • stefj:

    Ajde gdje ste ovu našli. Mislili smo da je napokon nestala sa scene, no ovo je već drugi, ničim izazvan, intervju. Osim toga, biti članica najgore vlade ikada i onda dijeliti lekcije, je u najmanju ruku smiješno...

  • orao21:

    Jabba the Hut je Hrvatica?!