Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKA MISIJA

Prvi puta od početka rata u Siriji: Ruski i turski borbeni avioni bombardirali položaje Islamske države

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.01.2017.
u 15:31

Ministarstvo obrane dodalo je, na temelju prvih informacija, kako je 'zajednički napor bio uspješan'.

Ruski i turski zrakoplovi proveli su prvu zajedničku vojnu operaciju u Siriji. Meta im je bila Islamska država na položajima u provinciji Alep.

- Ruske i turske zračne snage provode svoju prvu zajedničku misiju gađanja Islamske države u predgrađima grada al-Bab koji se nalazi u provinciji Alep - kazao je Sergej Rudskoj, načelnik stožera Glavne operativne uprave, prenosi RT.

Ministarstvo obrane dodalo je, na temelju prvih informacija, kako je 'zajednički napor bio uspješan'.

Rusija je paralelno uključena i u druge operacije vezane uz teroriste u Siriji pomažući sirijskoj vojsci u istočnoj pokrajini Deir ez-Zor.

>> Nove žrtve u Siriji: Islamska država pokrenula veliku ofenzivu, poginulo više od 30 ljudi

Komentara 11

UN
unbekant
19:06 18.01.2017.

Samo rokajte stoku,nedajte ni misu iz Isila,da pbjegne ziv.

QQ
qqriqrac
16:12 18.01.2017.

Tragikomični su i jedni i drugi. Al-Bab napadaju već mjesec i pol dana i potpuno je uništen, ostale su samo ruševine, ali nisu ušli ni u predgrađe. Susjedni Manbij (slične veličine kao Al Bab) su Kurdi očistili od ISIL-a u nekoliko dana s tim da je grad ostao sačuvan, a civili normalno u njemu žive. Samo je SDF tamo jači od ISIL-a jer su motovirani. Biji Kurdistan!

Avatar Cinco
Cinco
16:50 18.01.2017.

Bolje bi bilo da izvjestite kako se sprema tragedija u DeiEzZoru (120.000) koji je u potpunom okruženju, a ISIS ga je jučer presjekao na 2 djelića. Assad i Rusi ga žrtvuju jer se ionako ne bore protiv ISIS-a već samo protiv oporbe. Jedino su se borili protiv ISIS-a na području Palmire gdje su doživjeli težak poraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije