Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVI DAN

Nove žrtve u Siriji: Islamska država pokrenula veliku ofenzivu, poginulo više od 30 ljudi

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
14.01.2017.
u 16:49

Militanti napadaju vladine četvrti na zapadu grada od siječnja 2015. U tim četvrtima živi oko 100.000 ljudi

Militanti Islamske države pokrenuli su danas veliku ofenzivu na vladine zone u sirijskom gradu Deiru al-Zoru na istoku zemlje, pri čemu je poginulo više od 30 sirijskih vojnika i militanata, a sirijska vlada pokrenula je veliku ofenzivu protiv džihadista kod Palmire, prenose agencije.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je da je poginulo najmanje 12 vojnika i 20 džihadista, prenosi agencija France Presse. Sirijski zrakoplovi uzvratili su napadima na položaje Islamske države. Riječ je o najvećoj ofenzivi militanata u tom gradu od 2014. kada su ga velikim dijelom zauzeli. Islamska država nadzire 60 posto grada. 

Militanti napadaju vladine četvrti na zapadu grada od siječnja 2015. U tim četvrtima živi oko 100.000 ljudi.

Pokrajina Deir al-Zor, koja graniči s Irakom, jedina je sirijska pokrajina koja je gotovo posve u rukama džihadističke Islamske države. Istodobno, sirijska vlada pokrenula je veliku ofenzivu protiv džihadista kod Palmire, prenosi dpa. Osvojila je područje oko zračne baze T4, središta svojih operacija u toj regiji, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Izvor iz vladinih snaga rekao je da je cilj operacije osvajanje velikih polja nafte i plina u zapadnom dijelu sirijske pustinje. U drugoj fazi ofenzive, u kojoj zračnim napadima sudjeluje i Rusija, cilj je oslobađanje Palmire, dodao je.

>> VIDEO Teroristi Islamske države raznijeli plinsko postrojenje Ine u Siriji

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar 123456
123456
19:34 14.01.2017.

Gle čuda - sad su odjednom "vladine", a ne "režimske" snage! Kaj vam novinari dolazi iz guze u glavu?

Avatar lvan12
lvan12
17:09 14.01.2017.

Prvi put u dvije godine da ste se sjetili da postoji enklava u Deir Ezzor sa 100.000 civila okruženih koljačima islamske države... Za to civile vas nije briga što su dvije godine pod konstantnom opsadom, bez ikakvih uvjeta život i gdje im je jedina veza sa svijetom bila zračna luka dok nije došla na nišan terorista... I to tek na jesen nakon napada SAA vojske od strane američke koalicije i pogubljenja 100-tinjak njihovih vojnika...

PR
&primjedba
17:56 14.01.2017.

to sad Hussein O. radi. U grcevima je. Proslo 8 godina... i postavlje se pitanje ~ gdje si bio, sto si radio. A on nema sto pokazat... Doso po sran, ode po sran. Sad ce to gospodin Trump srediti. Tkoo ima oci da vidi i usi da cuje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije