Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špancirfest

Prvi put na festivalu radionica neverbalne komunikacije za bebe

'25.08.2010. Centar grada, Varazdin, Na 12. Spancirfestu, festivalu dobrih emocija, organizirane su i raznorazne radionice, radionica krpe i konci Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
21.07.2011.
u 12:57

– Pokušat ćemo prvi put u Hrvatskoj napraviti i jedan multimedijalni događaj u kojem će sudjelovati iluzionistički slikar, glazbenik i kamerman – kaže Branka Tropp.

Kao festival dobrih emocija, Špancirfest njeguje i dio programa koji nije uobičajeno festivalski. Riječ je o kreativnim radionicama, kako bi i posjetitelji sami sudjelovali u stvaranju festivala. Ove godine u planu je šest radionica, koje će biti smještene na prostoru Trga slobode i u Habdelićevoj ulici. Bit će namijenjene svima, od onih najmlađih koji su tek napunili godinu dana, pa do onih najstarijih. Radionice obuhvaćaju razne sadržaje, od likovnih do glazbenih. Tako će, primjerice, udruga Kreatura voditi likovnu radionicu za djecu.

– Posljednjeg dana festivala posjetitelji će moći otkupiti radove, a cijene će biti simbolične. Sav prihod od prodaje namijenjen je nezbrinutoj djeci grada Varaždina – kaže direktorica varaždinskog Turističkog ureda Branka Tropp. Bit će tu i radionice izrade igračaka, skulptura, lutaka i različitih drugih predmeta, a pozornost posjetitelja sigurno će privući i radionica tradicijske hrvatske građanske kuhinje. Djeca će tu moći mijesiti i pripremati hranu, kako bi se što bolje upoznala s građanskom kuhinjom.

U programu je i radionica iluzionističkog slikarstva, povezana s multimedijom.

– Pokušat ćemo prvi put u Hrvatskoj napraviti jedan multimedijalni događaj u kojem će sudjelovati iluzionistički slikar, glazbenik i kamerman. To će biti spoj slikarstva, zvuka i novih tehnologija, tako da će se uz jednog živog glazbenika dobiti iluzija da svira cijeli orkestar. To će biti vrlo atraktivno za posjetitelje – ističe B. Tropp.

Prvi put u program Špancirfesta bit će uključene i bebe od 12 do 20 mjeseci. Njima je namijenjena radionica pod nazivom Baja buf.

– Riječ je o radionici neverbalne komunikacije kroz pokret popraćen glazbom. Za bebe će biti osiguran poseban prostor gdje će biti s roditeljima. Nadamo se da će biti dovoljno zanimljivo, jer su europska iskustva vezana uz neverbalnu komunikaciju vrlo pozitivna – rekla je B. Tropp. Festival će se inače održati od 19. do 28. kolovoza pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije