Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEWTON SOBE

Prvi grad u Hrvatskoj uskoro dobiva sobe za razvoj u STEM-u: Djeca će učiti o letenju, astronomiji, inženjerstvu...

Foto: Grad Ludbreg
1/6
20.02.2024.
u 12:24

U svijetu je svega 45 Newton soba. U Newton sobama obrazovanje se pruža u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, i to kroz inspirativno okruženje za učenje.

Kao prvi u Hrvatskoj, Ludbreg će uskoro, zahvaljujući projektu Lori vrijednom oko tri milijuna eura, dobiti Newton sobe, a jedan od najvećih projekata u povijesti Grada već je počeo s implementacijom i trajat će do kraja travnja.Sporazum o suradnji na projektu Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području akronima Lori, u utorak su potpisali ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te župani Varaždinske i Međimurske županije, Anđelko Stričak i Matija Posavec.

U Newton sobama obrazovanje se pruža u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, i to kroz inspirativno okruženje za učenje. "Želja nam je da kroz ovu priču Regionalno znanstvenog centra Lori govorimo i o Ludbregu kao o mjestu koje pruža dodatne mogućnosti za obrazovanje za cijeli sjever. Nadamo se da ćemo, kada to bude otvoreno za dvadesetak dana, imati s ponosom što pokazivati i nuditi našoj djeci, nešto doista posebno, što nigdje u Hrvatskoj ne mogu vidjeti”, rekao je Bilić.

Dodao je da je projekt sufinanciran novcem tzv. Norveškog fonda u iznosu od 3 milijuna eura, a Grad je dodao oko 600 tisuća eura svojih novaca. Župan Anđelko Stričak istaknuo je da Varaždinska županija nastoji povezati obrazovanje, kulturu, okoliš i turizam.

GALERIJA: Ludbreg će, kao prvi grad u Hrvatskoj, uskoro dobiti Newton sobe

1/7

"Smatramo da su nastava i program učenicima na taj način daleko zanimljiviji, a i cijelo područje kroz koju godinu imat će sasvim novu vizuru. Osim Lori centra, ovdje se planira još jedan muzej, ovuda bi trebala šetati Erik/a – vunasti nosorog i vjerujem da će sve to biti zanimljivo ne samo djeci, nego i odraslima”, izjavio je Stričak.

Zahvaljujući potpisanom sporazumu, 25 osnovnih škola s područja Međimurske županije slat će učenike u ovaj centar, rekao je župan Posavec. "Samo je 45 takvih Newton soba je u svijetu, prema tome, sjever Hrvatske na ovaj način dolazi na svjetsku kartu i to je ono čemu težimo, obrazovanje u kojem se na adekvatan način stječu kompetencije, osnažuju se učenici, prilagođavaju se svjetskim trendovima i izazovima vremena", kazao je Posavec.

VEZANI ČLANCI: 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije