Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Setovia Voće i Feropromet

Prve kazne AZTN-a pale zbog lubenica i žitarica, moraju platiti 15.900 odnosno 8000 eura

Ljetni dan u Puli
Sasa Miljevic/PIXSELL
27.01.2023.
u 08:45

Postupci su pokrenuti po službenoj dužnosti, nakon zaprimanja prijava, a u oba slučaja riječ je o ugovorima koji datiraju iz 2018. godine.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je prve kazne za nepoštenu trgovačku praksu u 2023., a izrečene su tvrtkama koje se bave otkupom poljoprivrednih proizvoda. Postupci su pokrenuti po službenoj dužnosti, nakon zaprimanja prijava, a u oba slučaja riječ je o ugovorima koji datiraju iz 2018. godine.

U slučaju otkupa lubenica žalili su se poduzetnici s područja Opuzena, tvrdeći da Setovia Voće iz Zagreba od njih robu kupuje bez ikakvog dokumenta i ispod cijene proizvodnje. Setovia voće kažnjeno je s 15,9 tisuća eura, čime će se po AZTN-u odvratiti prekršitelja, ali i zaštititi sudionike u trgovini hranom od nepoštene trgovačke prakse. Za drugu kažnjenu tvrtku Feropromet iz Majških Međa u dokumentaciji je utvrđeno da su dobavljači dali izjavu kojom “traže od Feroprometa da se njihova potraživanja isplate na njihov zahtjev”, što po AZTN-u de facto znači i izvan zakonskog roka od 60 dana. Agencija je za nepoštenu trgovačku praksu kaznila Feropromet s 8 tisuća eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije