Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škola osnovana prije dvije godine već ima više od dvjesto studenata

Prva ozbiljna PR iskustva stječu se za vrijeme studija

Bernays
Foto: PR FOTO
02.04.2015.
u 17:00

Predavači su s vodećih svjetskih obrazovnih institucija, a nastava na hrvatskom, engleskom i njemačkom

Visoka škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays prvo je visoko učilište u ovom dijelu Europe koje svojim studentima pruža cjelovito specijalizirano obrazovanje na području odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta.

Iako je škola osnovana prije nepune dvije godine, već sada ima više od 200 upisanih studenata na preddiplomskim i diplomskim studijima što ga čini najvećom visokoobrazovnom institucijom na području komunikacija u Republici Hrvatskoj.

Praktična znanja

Osim velikog broja studenata Edward Bernays okuplja i više od osamdeset predavača među kojima su direktori i vlasnici vodećih PR i marketinških agencija, glavni urednici i direktori vodećih hrvatskih medijskih kuća, čelnici korporativnih komunikacija istaknutih tvrtki te glasnogovornici različitih institucija, a koji zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu studentima uspješno prenose i praktična znanja iz područja komunikacijskog menadžmenta.

Osim iz regionalnih, predavači Bernaysa dolaze i s vodećih svjetskih visokoobrazovnih institucija, a nastava se odvija na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Jedan od najvažnijih faktora u obrazovanju budućih komunikacijskih stručnjaka na Bernaysu svakako je sustav prakse kojim upravlja Centar za razvoj karijera i suradnju s tržištem, a koji svim studentima omogućava stjecanje praktičnog iskustva i početak karijere već od prve godine studija.

Zahvaljujući širokoj mreži partnerskih institucija u kojoj se nalazi više od pedeset marketinških i agencija za odnose s javnošću, korporacija te institucija, studenti stječu aktualna znanja koja su uvijek primjenjiva na tržištu.

Bernaysovi studenti tijekom prakse rade kao novinari, upoznaju zadatke i dužnosti urednika te sudjeluju u osmišljavanju kreativnih kampanja i kreiranju imidža brojnih tvrtki, proizvoda, usluga i brendova.

Brojna priznanja

Mnogi su studenti prepoznali priliku koju im je Bernaysov sustav prakse pružio i zahvaljujući svom angažmanu ostali su raditi u instituciji gdje su je započeli te na taj način, u punom smislu riječi, počeli karijeru u odnosima s javnošću još za vrijeme studija.

Već u prvoj godini svog djelovanja Bernays je primio i prvo priznanje za kvalitetu svoga rada i komuniciranja, Grand Prix nagradu za komunikacijsku kampanju svog predstavljanja koju mu je u ožujku 2014. godine dodijelila Hrvatska udruga za odnose s javnošću.

Isto tako u veljači 2015. godine Bernaysu je dodijeljeno i drugo u nizu priznanje, prestižni Superbrands certifikat. U ovoj akademskoj godini Bernaysu je priznanje odala i europska akademska zajednica dodijelivši mu i Erasmus+ povelju, čime je studentima i profesorima pružena mogućnost da jedan dio svog obrazovanja i usavršavanja provedu na vodećim europskim visokoobrazovnim institucijama.

Prijavi se na natječaj.

Komentara 5

I1
ing-12345
20:58 02.04.2015.

Još jedan fakultet koji školuje studente za burzu nezaposlenih. Umjesto da se otvaraju tehnički fakulteti u Hrvatskoj svaki drugi dan se otvori neka institucija koja obrazuje ekonomiste ili ove nazovi PR managere. Ja da sam na mjestu ovih studenta, zaa koje se nadam da sami snose troškove svoga školovanja , zapitao koje su škole završili njihovi "profesori". 100 % sam siguran da nisu završili nekakvu PR pkolu. Pametnom dovoljno.

DU
Deleted user
17:59 02.04.2015.

Taj PR odnosno odnosi s javnošću nisu ništa drugo nego institucionalizirani oblik laganja i varanja javnosti. No, u Hrvatskoj se i to, kao i sve drugo, radi krajnje šlampavo, gotovo neuko.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
23:32 02.04.2015.

Škola za prodavanje magle. Ne znam što je gore : ako polaznici dobiju radno mjesto ili ne dobiju. U oba slučaja je društvo na gubitku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije