Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London

Protiv Todorića odvjetnička zvijezda Clare Montgomery

Clare Montgomery
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
10.04.2018.
u 21:18

Montgomery je zastupala i švedsku vladu u postupku izručenja Juliana Assangea, a uspješna je bila i zastupajući čileanskog diktatora Augusta Pinocheta, zastupala je i brunejskog princa Jefrija Bolkiaha, indijskog tajkuna Vijaya Mallya...

Londonski sud je u procesu o izručenju Ivice Todorića Hrvatskoj saslušao dvoje svjedoka te najavio objavu odluke 20. travnja u devet sati.

Proces bi mogao potrajati nekoliko mjeseci, “ne mislim da će godinu”, novinarima je na Markovu trgu rekao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dodavši kako argumenti kojima se Todorić brani nisu utemeljeni. Todorić je suđenje pratio u dijelu sudnice iza staklenog zida u pratnji prevoditeljice, dok je njegova supruga Vesna bila u galeriji za novinare u pratnji odvjetnika Čedomira Prodanovića.

Todorićeva britanska odvjetnica Rosemary Davidson kao svjedoka je pozvala Willa Barletta, ekonomskog stručnjaka za tranzicijske zemlje, koji je govorio o politiziranosti slučaja Agrokor te je u tom kontekstu spomenuo ministra financija Zdravka Marića koji je radio u Agrokoru u vrijeme preuzimanja Mercatora.

Clare Montgomery
1/5

S druge strane, britanska odvjetnička zvijezda Clare Montgomery, koja zastupa hrvatski zahtjev za izručenje, pretpostavljamo o trošku britanske vlade prema okvirnoj odluci Vijeća Europe, obrazlagala je kako krivnja za kolaps Agrokora nije na politici, već na samom Todoriću. Inzistirala je na njegovu izručenju jer se Todorića mora ispitati prije podizanja optužnice, na što je Jadranka Sloković rekla kako se Todorić nudio da bude ispitan putem videoveze ili osobno u Londonu.

Sloković je u svome svjedočenju tvrdila kako Državno odvjetništvo nema čvrste dokaze protiv Todorića za potvrđivanje optužnice te je obrazlagala kako bi u slučaju izručenja na presudu mogao čekati do tri i pol godine te da ne može platiti jamčevinu za obranu sa slobode jer mu je sva imovina zamrznuta.

Montgomery je zastupala i švedsku vladu u postupku izručenja Juliana Assangea, a uspješna je bila i zastupajući čileanskog diktatora Augusta Pinocheta, zastupala je i brunejskog princa Jefrija Bolkiaha, indijskog tajkuna Vijaya Mallya te je sudjelovala u nizu drugih razvikanih kaznenih i korporacijskih predmeta. 

Komentara 2

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
22:51 10.04.2018.

Kad vidim ove naše dvije zvijezde

MG
mato.greganic
07:49 11.04.2018.

Carlu najbolju odvjetnicu na svjetu i šire tko plaća????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije