Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski veleposlanik

Azimov zadovoljan nagodbom u slučaju Agrokora

Anvar Azimov
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
10.04.2018.
u 14:34

Uvijek sam bio za to da se nađe obostrano prihvatljiva formula i nadam se da će ovo što smo dogovorili učvrstiti stabilnost Agrokora, kaže Azimov

Ruski veleposlanik Anvar Azimov u utorak je u Zagrebu kazao da je zadovoljan je postignutom nagodbom između Agrokora i njegovih vjerovnika, među kojima su dvije velike ruske banke, i najavio je da će ruski predsjednik Vladimir Putin "prije ili kasnije" doći u posjet Hrvatskoj.

Prema prijedlogu nagodbe koji bi danas trebao biti potpisan, pojedinačno najveći vlasnički udio u novom Agrokoru imale bi dvije ruske banke, Sberbank i VTB banka, između 30 i 46 posto, kazali su jučer neki od čelnika stranaka vladajuće koalicije nakon sastanka u Banskim dvorima na kojem im je izvanredna uprava Agrokora predstavila nacrt prijedloga nagodbe.

"Uvijek sam bio za to da se nađe obostrano prihvatljiva formula i nadam se da će ovo što smo dogovorili učvrstiti stabilnost Agrokora ", kazao je Azimov novinarima.

"Općenito, ja sam kao veleposlanik zadovoljan bilateralnom suradnjom, unatoč usponima i padovima stranama u tom procesu", rekao je.

Naglasio je i kako je ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio poziv hrvatske kolegice Kolinde Grabar-Kitarović da službeno posjeti Hrvatsku, ali ne misli da će se to realizirati ove godine.

"Putin će doći prije ili kasnije, ali taj posjet mora biti dobro pripremljen. Mora imati dobar sadržaj. Ne vjerujem da će to biti ove godine, možda iduće", rekao je Azimov, dodavši kako Rusija cijeni ulogu Grabar-Kitarović u unapređenju odnosa dviju zemalja.

"Imamo dobar plan jačanja suradnje na mnogim podučjima, političkim, kulturnim, ekonomskim, znanstvenim, pokušat ćemo učvrsititi odnose na različitim poljima", rekao je Azimov i najavio, među ostalim, hrvatsko-ruski poslovni forum ove godine, kao i sastanak međuvladnine komisije, te otvorenje ruskog kulturnog centra u Hrvatskoj iduće godine.

Ključne riječi

Komentara 4

NA
narod1
20:45 10.04.2018.

Todorića suditi za veleizdaju

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
20:11 10.04.2018.

Možda više nisu u samom svjetkom vrhu, ali ovu partiju šaha su Rusi odigrali maestralno: Ušli su u Hrvatsko gospodarstvo na velika vrata i s time dobili utjecaj i na Hrvatsku politiku. Nisu jedini, gotovo sve svjetske sile, velike i srednje su prisutne kod nas, ali sad su i Rusi tu. Čekali su i dočekali svoju šansu. A mi? Na ja, mi se selimo iz vlastite domovine, a oni koji ostaju samo gledaju svoje osobne intrerese, uhljebske. Nema puta ni Hrvatskog Putina....

GO
goronja
17:47 10.04.2018.

Vi morate ojačati NOPJ kako bi vratili Jugoslaviju i da se više ta agonija i ta sranja prestanu, kao što je Putin i obečao, a onda možemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije