Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prosvjed: Neka država vježba strogoću na ZERP-u a ne nama

100-tinjak članova športsko ribolovnih društava Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije zatražilo je povlačenje prijedloga Zakona o ribarstvu iz saborske procedure sve dok se o njemu ne provede kvalitetna stručna, znanstvena i javna rasprava.
30. siječnja 2010. u 13:15 11 komentara 2 prikaza
prosvjed
Foto: PERO LOVROVIĆ/Pixsell

 - Skandaloznim, sramotnim, diskriminirajućim, katastrofalnim, nestručnim i društveno neodgovornim prozvali su prijedlog novog zakona o ribarstvu sudionici prosvjednog skupa na Trgu 111. brigade HV-a u središtu Rijeke. Opetovano, okupljenih 100-tinjak članova športsko ribolovnih društava i rekreativnih ribolovaca s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije zatražilo je povlačenje prijedloga iz saborske procedure sve dok se o njemu ne provede kvalitetna stručna, znanstvena i javna rasprava.

- Neka država vježba strogoću na ZERP-u a ne na nama moglo se čuti od okupljenih, koji su svoje riječi "pojačali" i prigodnim porukama More svima, a ne samo njima, I ja bi svoju dicu vodio na udicu, Volim more i tko mi što može ... Od državnog tajnika za ribarstvo Tončija Božanića, koji je proglašen grobarom sportsko - rekreacijskog ribolova zatraženo je da odstupi, dok se jedan od govornika, političar i sportski ribolovac, dr. Nikola Ivaniš obratio premjerki Jadranki Kosor zamolbom da se uz krupne ribe iz afera pozabavi i ribama iz Jadrana koje će, prođe li zakon u predloženom obliku ostati izvan dosega udica sportskih ribolovaca i rekreativaca.

Prema njihovim riječima, zbog ograničenja ribolovnog alata i područja na kojima uopće mogu loviti, većini sportsko ribolovnih društava prijeti gašenje.

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • okokučnopišalo:

    Ajde svi skupa delat! Živite na državnoj grbaći i to bolje od onih koji koji moraju raditi za vaše mirovine. I nemojte mi sad opet da ste vi bili zaslužni za ovo ili ono. Bili ste dragovoljci tojest volonteri a ... prikaži još! oni rade to što rade zabadava ili pomodernom hrvatskom gratis.

  • okokučnopišalo:

    Opala ! Komentar mi je pod krivim člankom.

  • -obrisani-:

    kako ćemo popušiti sa tom EU-rabijom , nismo ni svjesni. ali postat ćemo svjesni, samo bit će kasno... tek što smo izašli iz ropstva teškom mukom i uz tisuće žrtava , nesposobnost aktualne vlasti nas je dovelo do toga da ... prikaži još!a će nam jedini \"spas\" biti ulazak u drugo ropstvo . užasno mi je gledati kako nam država i sve za što smo se borili propada. jedva čekam sljedeće stranačke izbore !