Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Članovi športsko ribolovnih društava i rekreativni ribolovci održali prosvjed u Rijeci
Povratak na članak

Prosvjed: Neka država vježba strogoću na ZERP-u a ne nama

100-tinjak članova športsko ribolovnih društava Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije zatražilo je povlačenje prijedloga Zakona o ribarstvu iz saborske procedure sve dok se o njemu ne provede kvalitetna stručna, znanstvena i javna rasprava.

Komentari 11

OB
-obrisani-
18:30 30.01.2010.

kako ćemo popušiti sa tom EU-rabijom , nismo ni svjesni. ali postat ćemo svjesni, samo bit će kasno... tek što smo izašli iz ropstva teškom mukom i uz tisuće žrtava , nesposobnost aktualne vlasti nas je dovelo do toga daa će nam jedini \"spas\" biti ulazak u drugo ropstvo . užasno mi je gledati kako nam država i sve za što smo se borili propada. jedva čekam sljedeće stranačke izbore !

VL
OK
okokučnopišalo
09:59 31.01.2010.

Ajde svi skupa delat! Živite na državnoj grbaći i to bolje od onih koji koji moraju raditi za vaše mirovine. I nemojte mi sad opet da ste vi bili zaslužni za ovo ili ono. Bili ste dragovoljci tojest volonteri a oni rade to što rade zabadava ili pomodernom hrvatskom gratis.

VL
OK
okokučnopišalo
10:02 31.01.2010.

Opala ! Komentar mi je pod krivim člankom.

VL
DU
Deleted user
13:32 30.01.2010.

Cijeli problem je što EU traži od države kandidata da usvoji EU pravnu materiju oko ribolovola, a to posljednje pak ne priznaje kategoriju poluprofesionalnog ribolova za vlastite potrebe (ili polusportskog, kako vam drago). Tamo za ribolov morate biti registriran kao gospodarski subjekt i onda loviti sukladno propisima ili pak se baviti posve \"nevinim\" sportskim ribolovom koje nema veze sa sadašnjim stanjem gdje se lovi i za vlastite potrebe i za okolne restorane/tržnicu, zar ne? Zato mi nije jasno čemu povici u smjeru vlasti kad je evidentno to protiv volje vrha države - o čemu svjedoči i dosadašnja praksa gdje se \"žmirilo\" na takav vid ribolova koji nije ni gospodarska djelatnost niti sportski nego dodatan izvor prihoda lokalnom pučanstvu. Da je netko imao namjeru to srezati, to bi bilo napravljeno već davno...

VL
JA
jankoprekobrda
13:55 30.01.2010.

VCec par godina pisem i ponavljam a vi nikako da cujete da mnogo \"dobroga\" dolazi sa EU, nista bez poreza jer Hrvatskoj je odredjeno za pocetak samo 50 miljuna Eura poreza DNEVNO a kako to prikupiti nego bespostednom pljackom i otimacinom. Ako nebude druge ugraditi ce svakome na straznjicu prdometar pa cete placati pporez za svaki prdac koji ispustite. Svijedoci smo bili proslih dana i akcije o Srpskohevatskom jeziku i nemojte misliti da je to stalo, ici ce toliko daleko dok se ne ukinu svi jezici malih naroda a na kraju i drugi te cemo svi govoriti neki Euroglobish nastao na Engleskom. Odrediti ce se svakome koliko vode dnevno smije potrositi na pice koliko na tusiranje a koliko na upotrebu WC-a. Ukiniti ce i sve nacije ostatri ce samo jedna nacija Eurokenjac sa nekim etnickim skupinama. Ukiniti ce se i regije pa ce Slavonija i Posavina sa madjarskim dijelom tvoriti Pannosku regiju, a sve pokrajine uz Jadran tvoriti ce jadransku regiju. Nece biti zupanija i slicnih mikro regija, opcine ce se odrediti na minimalnom broju stanovnika od vise desetaka tisuca. A svaka regija ce dobiti Guvernera ili kako cetnik seselj rece gubernatora, koji se nece birati demokratskim izborima nego ce biti nomininran i dekretom iz Brusela postavljen. Stvoriti ce se novi drustveni poredak po ugledu na Fudalizam jer nitko nece biti svoj na svome osim nekoliko stotina EU birokrata i guvernera, sve ostalo ce biti kmetovi i roblje koje ce raditi za dvadesetinu od onoga sto privredi.

VL
BT
bili-tartuf
17:39 30.01.2010.

tribalo bi viditi, kako su Grki to uredili,..jer jedino oni u EU imaju slicno more i otoke..(a i sirotinju, ka i mi)??...

VL
UK
Ugo Kajvez
16:36 30.01.2010.

Taj EU i dalje ima kolonizacijske ambijcije prema slabima ....... prokleti bili ...... jedan euro ti daju, deset ti uzmu, .......... bolje bi bilo da imamo posla sa kinezina nego sa EU-om .... ovi su barem na tis km udaljeni ako se snjima posvađamo ......

VL
Avatar kos
kos
18:46 30.01.2010.

Svi na ULICE i jebati im mater njima i evropi dosta je svega,,SVI a ne srati pa onda jesti,,,,.

VL
LI
lija11
18:47 30.01.2010.

Za PROGLASITI ZERP treba imat JAJA!!!!!!!!!!!!

VL
CI
cicibela
21:09 30.01.2010.

Ma kakav ZERP!!! Prestiž modernih država se ne mjeri time jesu li očuvale svoja prirodna bogatstva, nego time koliko su sposobne zadužiti se kod MMF-a i Svjetske banke. Zadnji takav veliki \"uspjeh\" naše vlade je novih 200 milijuna eura duga. Dakle, još toliko novca (osim onih 44 milijarde) treba uzeti vlastitim građanima. Pa bili oni i sportski ribolovci

VL
QU
quote
08:26 31.01.2010.

kakvi komentari? Vas slogan za turisti moze biti ovakav Hrvatska, dezela Primitivnih ljudi, kakva je i nekad bila.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.