Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potražnja za oružjem

Njemački proizvođač oružja otvara do 3000 novih radnih mjesta

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
03.03.2022.
u 10:05

Kancelar je obećao i da će svake godine za obranu izdvajati više od dva posto BDP-a

Njemački proizvođač oružja Reinmetall očekuje da će zahvaljujući najavljenom povećanju državne potrošnje na obranu otvoriti između 1000 i 3000 novih radnih mjesta, rekao je u četvrtak izvršni direktor Armin Papperger.

Rheinmetall je ovog tjedna primio i prvu narudžbu, za nekoliko tisuća novih kaciga, dodao je Papperger.

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je u nedjelju u Bundestagu da će za modernizaciju Bundeswehra osnovati posebni fond 'težak' 100 milijardi eura.

Kancelar je obećao i da će svake godine za obranu izdvajati više od dva posto BDP-a, u skladu s NATO-vim smjernicama. Berlin je na preispitivanje vanjske politike potaknuo sukob u Ukrajini, podsjeća agencija dpa.

Šef Rheinmetalla ističe da bi se zalihe streljiva mogle značajno povećati u roku od šest mjeseci do godinu dana. Procjenjuje da sirovina biti dovoljno, podsjetivši da su prošle godine na skladištu imali čelika, aluminija i posebnih čipova vrijednih oko milijardu eura.

VIDEO Ruska kolona vojnih vozila u kojoj su bili i tenkovi pokušala ući u Buču u predgrađi Kijeva: Rezultat je grublje tenkova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije