Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALJEN CRVENI ALARM

Meteorologinja DHMZ-a: Toplinski val nastavit će se i sljedećih desetak dana

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
03.08.2018.
u 12:01

Neće biti više toliko pljuskova koje bi lokalno mogli donijeti olakšanje, rekla je Kristina Klemenčić Novinc.

Vrućine u Europi ne posustaju, a toplinski val ovaj tjedan preselio se i u Hrvatsku. I za danas vremenske prognoze javjalju crveni alarm za dijelove Hrvatske. Kakvo vas vrijeme za vikend očekuje, ali i što nam slijedi u ostatku ljeta, za Večernji list otkriva prognostičarka DHMZ-a: 

- Stigao je toplinski val koji traje već neko vrijeme. Htjela bi naglasiti da je to na Jadranu puno osjetnije nego u unutrašnjosti. Mjestimice na Jadranu temperatura zraka preko noći proteklih dva tjedna nije pala ispod 20 stupnjeva, a u Dubrovniku, Senju i Splitu od ponedjeljka nije pala ispod 25 - rekla je Kristina Klemenčić Novinc, dežurna meteorologinja DHMZ-a za Večernji TV.

Dodala je kako će za vikend biti stabilnije vremenske prilike.

- Neće biti više toliko pljuskova koje bi lokalno mogli donijeti olakšanje. Treba računati na  porast najviše dnevne temperature. Sada će i u unutrašnjosti temperature zraka najviša biti između 30 i 34 dok će se na Jadranu zadržavati između 32 i 36 stupnjeva, no lokalno može biti i do 37, 38, osobito u unutrašnjosti Dalmacije - rekla je. 

Je li na vidiku neka veća promjena vremena ili će se nastaviti toplinski val saznajte u videu.

 

Komentara 12

DU
Deleted user
14:02 03.08.2018.

Dolazi taj toplinski val ima tri mjeseca. Mogu i ja ovako prognozirati

ZA
zagi101
13:36 03.08.2018.

koji toplinski val. na pagu cijelo dopodne oblačno i lagana bura, more onako ne baš toplo

Avatar patkovic
patkovic
20:56 03.08.2018.

ove god nije bio ni jedan tzv kupački dan sa >30˙C , bude ih obično oko 15 dana u godini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije