Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije kraj?

Proglasili zemlju 'bez virusa', a nekoliko sati kasnije novi smrtni slučaj uzrokovan ebolom

ebola
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
1/3
15.01.2016.
u 07:41

Zemlja je proglašena slobodnom od virusa 7. studenog, a regija kao cjelina tek kada je jučer Liberija proglašena područjem "očišćenim" od virusa.

Zdravstveni dužnosnici u Sierra Leoneu potvrdili su smrtni slučaj od ebole, samo nekoliko sati nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila kraj epidemije u zapadnoj Africi. 

Zemlja je proglašena slobodnom od virusa 7. studenog, a regija kao cjelina tek kada je jučer Liberija proglašena područjem "očišćenim" od virusa. 

 

Sjenu na pozitivne vijesti iz tih krajeva bacili su testovi koji su potvrdili da je posljednji smrtni slučaj ipak povezan s virusom ebole, a što je potvrdio i Sidi Yahya Tunis, glasnogovornik Ebola test centra  u kojem su se testovi provodili, javlja BBC.  

Smrt se dogodila ranije ovog tjedna.

Ebola je od prosinca 2013. godine odnijela gotovo 4.000 života u Sierra Leoneu i 11,000  diljem regije. 

>>Težak propust WHO-a – uzbunili javnost tek nekoliko mjeseci nakon epidemije ebole

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije