Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Proglašen crveni meteoalarm zbog vjetra. DHMZ upozorava: 'Budite svjesni opasnosti'

Bakar: Orkanska bura na Kvarnerskom podru?ju puše u naletima i do 200 km/h
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
10.06.2022.
u 07:08

Za područje Kvarnera i Kvarnerića proglašen je narančasti meteoalarm koji označuje opasno vrijeme, dok je za područje zapadne Istre, sjeverne, zapadne i južne Dalmacije proglašen žuti meteoalarm.

Svi oni koji su se nadali lijepom vremenu u petak, mogli bi se razočarati.

– U unutrašnjosti će biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na istoku i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Poslijepodne djelomično smanjenje naoblake, no i dalje uz pljuskove uglavnom na istoku i u gorju. Na Jadranu u prvom dijelu dana promjenjivo, tek rijetko uz poneki pljusak, a zatim sunčanije. Puhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjeren do jak sjeverni vjetar i bura, podno Velebita i olujna. Najviša temperatura uglavnom od 21 do 26°C, u gorju niža – navodi Državni hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi za petak.

Foto: DHMZ

DHMZ je proglasio crveni meteoalarm za područje Velebitskog kanala zbog vrlo jake, mjestimice olujne bure, a najjači udari vjetra bi mogli biti 40-70 čvorova (75-130 km/h). Napominjemo, crveni meteoalarm označava vrlo opasno vrijeme.

– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti, pa ako putujete, pratite informacije o prometu – ističu iz DHMZ-a.

Za područje Kvarnera i Kvarnerića proglašen je narančasti meteoalarm koji označuje opasno vrijeme, dok je za područje zapadne Istre, sjeverne, zapadne i južne Dalmacije proglašen žuti meteoalarm.

Foto: DHMZ

Stanje u prometu

HAK javlja da je zbog jakog vjetra Paški most zatvoren za sav promet.

Promet je dopušten samo za osobna vozila na: autocesti A1 Zagreb – Split – Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostala vozila državnom cestom DC27 preko Gračaca), autocesti A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja, dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica – Zaton Obrovački. Na državnoj cesti od čvora do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica – Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, navodi HAK.

VIDEO: Objavljeni detalji novog modela mirovina: Tri su ključne promjene

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije