Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Nevrijeme pogodilo dijelove Dalmacije, temperatura pala za 12 stupnjeva: Evo što nas čeka sutra

Dalmacija Danas
08.06.2022.
u 20:06

Jakih pljuskova, s njima i obilne kiše, bit će i u gorju te na sjevernom Jadranu. Ne može se isključiti ni mogućnost za nevere.

Dijelove Dalmacije zahvatila je najavljena promjena vremena, a najviše se osjetila u sjevernom dijelu zaleđa, javlja Dalmacija Danas. Obilne oborine i grmljavinske oluje zahvatile su područje Knina već oko podneva. 

Na gradskim ulicama su nastale bujice, a palo je 33 litara kiše po kvadratnom metru.

Na kninskom području je najviše i zahladilo - termometri pokazuju od 16 do 19°C što je za 12 stupnjeva manje u odnosu na jučer.

Za to je područje izdan i žuti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena, a isto će se vrijeme, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, nastaviti i sutra. 

VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA TJEDNA:

"Promjenjivo vrijeme uz mjestimice obilnu kišu nastavlja se u i četvrtak i petak, kada na Jadranu valja upozoriti i na lokalne nevere, moguće i tuču pa i pijavice, posebice u četvrtak.

Pritom u četvrtak još malo svježije nego u srijedu, u većini unutrašnjosti uz sve jači sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U petak će vjetrovito biti gotovo posvuda, na Jadranu uz često jaku i olujnu buru i sjeverni vjetar, koji će puhati još i u subotu, tijekom koje slijedi stabilizacija vremenskih prilika - više sunčanih sati i povratak ljetnim vrijednostima temperature, i to barem do početka idućeg tjedna.", sažeta je tjedna prognoza koju je za kratku HRT-ovu emisiju "Vrijeme"  pripremila dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

"U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće oblačno, uz povremenu kišu, u predjelima gdje će se naoblaka nakratko raskinuti i pljuskove s grmljavinom, moguće i izraženije. Vjetar veći dio dana slab, a predvečer će zapuhati do umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka bez veće promjene u odnosu na srijedu.

U središnjoj Hrvatskoj također pretežno oblačno. Kraća razdoblja kada će se pokazati i nebesko plavetnilo bit će vrlo rijetka. Vrlo je velika vjerojatnost obilnije kiše - lokalno i oko 30 litara po četvornome metru. Bit će još malo manje toplo, uz vrijednosti najviše temperature između 19 i 22 °C.

Jakih pljuskova, s njima i obilne kiše, bit će i u gorju te na sjevernom Jadranu. Ne može se isključiti ni mogućnost za nevere. Iako će dan početi uz slab vjetar, već će tijekom jutra uz zapadnu obalu Istre zapuhati pojačan sjeverni vjetar i bura koji će se do večeri proširiti i na ostatak obale.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije vrlo promjenjivo i nestabilno uz česte pljuskove, vrlo vjerojatno i izraženije, s kojima može lokalno biti i tuče te prolazno pojačnog vjetra pa i pijavica. Bura i sjeverni vjetar zapuhat će predvečer i krajem dana.

I na jugu Hrvatske izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom. S promjenjivom naoblakom bit će i ponešto sunčanih razdoblja, no hod temperature neće biti pretjerano izražen."

"U petak još uvijek na Jadranu nestabilno, no kiše će količinski pa i prostorno biti manje i polako će se vrijeme smirivati što će biti uvod u pretežno sunčan vikend. I dalje će biti vjetrovito, ali postupno sve toplije, štoviše u nedjelju već u mnogim mjestima i vruće.

I u unutrašnjosti će petak biti u znaku smirivanja, a vikend će u većem dijelu zemlje također obilovati sunčanim i toplim vremenom. Mjestimična kiša, odnosno pljuskovi, mogući su uglavnom u dijelu Posavine i Podunavlja.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 5

RO
Roniya
21:12 08.06.2022.

A još da je bilo očistiti malo šahte, barem jednom godišnje, vrijedilo bi.

RU
Rubikon
14:20 10.06.2022.

Super

DU
Deleted user
20:27 08.06.2022.

Super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije