Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem riješen

Prof. Davor Miličić: Na Rebru nema liste čekanja za ugradnju stenta

milicic
Goran Jakus/Pixsell
27.10.2010.
u 19:20

Na Klinici za bolesti srca i krvnih žila na Rebru nema lista čekanja za ugradnju stentova! – tvrdi pročelnik Klinike prof. dr. Davor Miličić.

Na Klinici za bolesti srca i krvnih žila na Rebru nema lista čekanja za ugradnju stentova! – tvrdi pročelnik Klinike prof. dr. Davor Miličić. Zbog toga je iznenađen što nam se pacijent M. D. (podaci poznati redakciji) pismenim putem požalio kako na stentove čeka već tri mjeseca, a i ne zna koliko će to dugo trajati jer je, kaže, u razgovoru s kardiologom doznao da bolnica zbog štednje ne može kupiti implantate.

Prije svega, prof. Miličić pacijentu “na čekanju” poručuje da mu se svakako javi kako bi u izravnom kontaktu vidjeli u čemu je problem te ga, naravno, i riješili. Ističe da, općenito, nije nikakav problem do do njega dođe bilo koji bolesnik koju se suočio ili smatra da ima nekih teškoća u ostvarivanju zdravstvene zaštite.

Prof. Miličić dakle odbacuje postojanje lista čekanja za stentove i ističe da klinika ima stentova, a najbolji dokaz za to su pacijenti u akutnom infarktu kojima se svakodnevno životi spašavaju hitnom intervencijom ugradnje stentova.

Ipak, navodi šef kardiologije na Rebru, iznimka su skuplji stentovi, primjerice, oni s lijekom koji se otpušta nakon implantacije u krvnu žilu.

– Takve stentove bolnica posebno naručuje i kupuje, pa u tom slučaju pacijent mora čekati, kao i u slučaju kada se radi o potrebi za implantacijom specifičnoga grafta, zahvat koji eventualno naši liječnici ne rade pa trebamo pomoć inozemnog stručnjaka – ističe prof. Miličić.

Na pitanje o tome da li liječnici klinike moraju smanjiti potrošnju, o čemu svjedoče pacijenti svojim konkretnim iskustvima, prof. Miličić kaže da on nije ovlašten za javnost govoriti o budžetu.

Komentara 13

FR
friz
20:30 27.10.2010.

ma prof.Miličiću svaka čast!!Osobno sam se u to uvjerio.Ovog čovjeka krasi,ljudskost,ljubaznost,koreknost,strpljivost , požtvovnost ,a prije svega profesionalnost.Kada smo tražili pomoć od njega maksimalno se angažirao, i pomogao.Zahvaljujući njemu i kardiokirurzima,majka moje supruge i dan danas je živa i solidnog zdravlja. A imala je vrlo,vrlo tešku operaciju na srcu.Još jednom veliko hvala prof.Miličiću ,kardiokirurzima i svom osoblju na Rebru.

CH
chemica
02:08 28.10.2010.

Ma možemo mi imati hiljadu Miličića, ali u ovakvoj lopovskoj državi su bespomoćni. Ima prekrasnih ljudi, ali što to vrijedi kada su sam sustav stvorili zločinci na svoju sliku i priliku. Šeks, Milinović, Šuker... Kako bi država koju takvi vode mogla biti normalna?

GO
gotama
20:32 28.10.2010.

ti stentovi su kao sveta vodica...niti pomazu niti stete...operacija kosta 5-6 tisuca eura a gotova je za pola sata....nedavno je njemacki fokus opsirno pisao o tome......no pisao o tome......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije