Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆE

Procurila snimka na kojoj se vidi kako stražari muče zatvorenike

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
02.10.2019.
u 23:35

Zatvorenike su navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a potom su ih zalili vodom. Dok su nepomično ležali na tlu, na njihovim se leđima odvijala borba pijetlova.

Iako je već poznato da su incidenti u kaznionicama Venezuele dio svakodnevice tamošnjih zatvorenika, ova snimka je pojam uznemirujuće podigla na novu razinu. Najmanje 82 zatvorenika prošlog je petka bilo prisiljeno ležati golo s rukama iza glave u dvorištu kaznionice u Anacu.

Da stvar bude gora, ovo mučenje inicirali su stražari kao odgovor na njihov štrajk. Zatvorenike su navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a potom su ih zalili vodom. Dok su nepomično ležali na tlu, na njihovim se leđima odvijala borba pijetlova.

Daily Mail prenosi da su ih kasnije tukli više od dva sata, a zatvorenici nisu ništa popili niti pojeli tijekom cijelog dana.

Članovi obitelji objasnili su kako su zatvorenici nedavno počeli štrajkati zbog nedostatka hrane i vode. U štrajku su također tražili da dopuste posjetiteljima da im donose lijekove.

Na snimku je reagirao generalni tužitelj Ustavotvorne narodne skupštine Venezuele Tarek William Saab koji je najavio istragu incidenta. U tvitu koji je objavio u ponedjeljak navečer, Saab je optužio povjerenika Hernána Díaza i druga dva službenika za narušavanje ljudskih prava zatvorenika.

Zastrašujuću snimku od 45 sekundi objavila je novinarka iz Venezuele Alexandra Belandia.

Komentara 8

Avatar dovidovic
dovidovic
05:58 03.10.2019.

Socijalizam. Che.

Avatar Kaladin
Kaladin
00:14 03.10.2019.

I onda kažu naša policija zlostavlja ilegalne migrante?! Ajd mrš!

Avatar nekakav
nekakav
07:42 03.10.2019.

ja bih molio snimke postupanja sa zatvorenicima u guantanamu... čisto da mogu stvoriti neki sud o tome, tko i kako postupa sa ljudima koji su pritvoreni. s tim da u guantanamu nisu imali optužnicu, a ovi imaju i presude... bašš me zanima humano postupanje demokratskih zemalja tipa amerike i ovih socijalista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije