Naslovnica Vijesti Svijet

Strava u Nigeriji: U islamskoj školi mučili i silovali 300 muškaraca i dječaka

Tijekom pretresa u četvrtak navečer u četvrti Rigasa, policija je pronašla više od 300 učenika i studenata raznih državljanstava, zatvorenih i okovanih u kući strave
27. rujna 2019. u 23:26 10 komentara 4766 prikaza
islamska škola u Nigeriji
Foto: REUTERS
Pogledajte galeriju 1/10

Nigerijska policija je otkrila islamsku školu u Kaduni, na sjeveru zemlje i oslobodila više od 300 muškaraca i dječaka, uključujući i maloljetnike koji su ondje bili mučeni i silovani.

Neredi u Johannesburgu DIVLJAČKI NAPADI Nigerijci bježe iz Južnoafričke Republike

Tijekom pretresa u četvrtak navečer u četvrti Rigasa, policija je pronašla više od 300 učenika i studenata raznih državljanstava, zatvorenih i okovanih u kući strave.

Voditelji škole su ih držali u neljudskim i ponižavajućim uvjetima pod krinkom da ih podučavaju Kuranu i da ih pedagoški čeliče, objasnio je glasnogovornik policije države Kaduna.

Vlasnik škole i njegovih šest suradnika su uhićeni.

"Pronašli smo stotinjak učenika, među kojima su bila djeca od jedva devet godina, zatvorenih u maloj prostoriji", rekao je glasnogovornik. "Žrtve su zlostavljane. Neki su rekli da su ih profesori silovali", dodao je.

islamska škola u Nigeriji | Autor : REUTERS Foto: REUTERS

Dunav - Beograd Pronađeno tijelo Horor u Beogradu: Vezali ga, mučili i tukli pa bacili u Dunav

Policija je otkrila i sobu za mučenje gdje su djecu lancima vezali i tukli ako su profesori ocijenili da su nešto pogriješili.

Policijska racija uslijedila je nakon višestrukih žalbi susjeda koji su sumnjali da se u školi događa nešto nenormalno.

Žrtve su raznih državljanstava i dvoje od njih je reklo da su ih roditelji doveli iz Burkine Fasso.

Na fotografijama koje su objavile nigerijske novine, vidi se dječak čija su leđa puna otvorenih rana od bičevanja i drugi s okovima oko nogu te mnoštvo dječaka naguranih u mračnoj prostoriji.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
 • markofilipocic:

  Jel to ona religija mira?

 • Avatar cera
  cera:

  Bolesno do beskraja!!!

 • Avatar NenadNikolicZagreb
  NenadNikolicZagreb:

  Sve religije, vjerske ili interesne sekte, revolucionarni pokreti ili naprosto ratne ili pljačkaške skupine u nekom trenutku iznjedre dno ljudskog šljama koji postane dominantan. To je neminovno. Same ideje svih religija su široko ljudske ali u nekom trenutku na radikalan ... prikaži još! i divlji ili suptilniji način ljudskosti bivaju gurnute u stranu da bi nasilje i zvjerstva došla do izražaja. Islam kao religija ima ogroman broj elemenata koji štite i pomažu ljudima. Ali u uvjetima koji se stvore može biti okrutan i zvjerski poput recimo i kršćanskog pokolja "nevjernika" u Litvaniji za vrijeme križarskih ratova. Ljudski rod nekako preživljava i stvara zakone i institucije da se tako nešto ne dešava. Suptilniji su načini borba protiv zakona i institucija koje štite obitelji, žene i djecu. A agresivniji masovna silovanja ili ubojstva članova američkih sekti od strane njihovih vođa. Ili uobičajena i društveno prihvaćena silovanja glumica, manekenki, modela i pjevačica pa i od njihove predtinejdžerske dobi, baš svih redom, na njihovom putu ka uspjehu. Naravno da treba prepoznati i društveno odbaciti sve one nasilnike koji se protive zaštiti obitelji, žena i djece. Ali oni su među nama. I bez podrške ne bi mogli djelovati. Pa nemojmo roniti krokodilske suze. Jer svega toga ima zamotano u celofan i na našim zemljopisnim širinama i dužinama.