Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvale na fejsu

Pročitajte što su osvajači najviše glasova poručili biračima

Tonino Picula
Foto: Facebook
1/3
26.05.2014.
u 10:04

Tonino Picula (SDP) apsolutni je pobjednik po preferencijalnim glasovima, sa 132.688 glasova – To obvezuje da i u sljedećem mandatu opravdam vaše povjerenje – kazao je biračima, a Ruža Tomašić (HSP AS), sa 107.154 glasova, druga najbolja, istaknula je da je njezina stranka ključan čimbenik u pobjedi hrvatske desnice

Jedinu pobjedu SDP-ova koalicija je na ovim europarlamentarnim izborima osvojila u pogledu preferencijalnih glasova – SDP-ov Tonino Picula ima najveću podršku birača koji su odlučili zaokruživati određeno ime na listiću.

To mu je donijelo 132.688 glasova, odnosno 48,13 posto svih sa zajedničke liste 11 kandidata SDP-HNS-IDS-HSU.

 

Za veliku naklonost birača kratko je zahvalio na Facebooku, porukom da ga toliki broj glasova svakako obvezuje da i u sljedećem mandatu opravda povjerenje. Slavio je u svom stožeru na Zrinjevcu, među kolegama i suradnicima koji su uz njega bili i u dosadašnjem mandatu eurozastupnika.

Kasnije je, nakon što je skoknuo do stranačkog stožera SDP-a, na primanje čestitke od premijera Zorana Milanovića, priložio i fotografiju rezanja pobjedničke torte iz svojega stožera.

– Rezanje torte s europskim zvjezdicama uz najbliže...  Hvala ljudi još jednom od srca! – napisao je Tonino Picula.

Najbolja pojedinka s pobjedničke liste koalicije HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS, Ruža Tomašić, bila je rječitija u zahvalama biračima, ali ne priloživši posebne slike s proslave, koju je čekala i iskusila u HDZ-ovu stožeru.

Dobila je 107.154 preferencijalnih glasova, 28,07 posto od svih 11 kandidata s liste. Evo kako je zahvalila:

Dragi facebookovci, hvala vam na ukazanom povjerenju!

Dobiti više od 107.000 preferencijalnih glasova na izborima za Europski parlament za mene je ogromna čast, ali i odgovornost. Pred nama je dugačak period od pet godina u kojem će se i Hrvatska i Europska unija suočiti s brojnim izazovima.

 

Ono što vam mogu obećati je da ćemo moj tim i ja nastaviti vrijedno raditi kako bismo pronašli najbolje odgovore na te izazove i tako uspješno zaštitili interese Republike Hrvatske i svih njezinih građana. HSP AS se i na ovim izborima dokazao kao ključan čimbenik u pobjedi hrvatske desnice, čime je samo potvrđen naš status strateškog partnera u budućoj vladi. Ni ja ni stranka nećemo iznevjeriti vaše povjerenje. Bog i Hrvati!

>>HDZ-ova koalicija dobila 6, SDP 4, a ORaH 1 mandat!

>>Picula umjesto u Stožeru rezultate dočekao u svom uredu

>>SDP u strahu: Ako se ovo ponovi 2015., HDZ bi mogao sam sastaviti Vladu

>>HDZ od rastrojene vojske postao najjača stranka

Komentara 9

DA
daydream
11:06 26.05.2014.

Drago mi je da je Picula ostao skroman u svojoj pobjedi i da je izborni rezultat slavio sam. Time pokazuje da samo čovjek može bit i je iznad politike i stege.

Avatar guten_tag
guten_tag
14:46 26.05.2014.

Tonino Picula se diskreditirao izjavama o ukrajinskoj krizi. na listi je bio zec, koji je tobože obespravljen pa su na taj način osigurali glasove za listu preko njega kao "žrtve". sdp nije problem sam po sebi, unatoč sukobu starih boljševika i nešto mlađih proletera, koliki je problem instalirano podzemlje oko vlasti koje djeluje zaplotnjački iz busije, plus da su poslužili kao trojanski konj za uvlačenje u vlast hns-a i ids-a, pa su im sada dali dio plijena na listi. vidimo da i tzv "nevladine udruge" suze rone za "prolivenim mlijekom" što ih diskvalificira kao neovisne. nisu neovisne jer ih vlada financira a oni odrađuju zadatke za vlastodršce, uključujući se u kampanju za i protiv kako to od njih traži vlast.

MI
miso
10:18 26.05.2014.

Čestitke Piculi i Ruži. Draga Ružo, samo Bog Hrvatima može pomoći! Zemlja je u ropstvu, jer postoji preko 300 tisuća ovršenih. Svaki od njih jeste obični rob (bez navodnika, bez imovine, bez plaće). Ako nešto ne poduzmete da se toto riješi, tada ni Vi ni Picula niste zavrijedili sjditi u EU parlamentu. Želim Vam (i nama s Vama) svaku sreću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije