Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potukli konkurente

HDZ od rastrojene vojske postao najjača stranka

HDZ izbori pobjeda
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
26.05.2014.
u 08:57

- Povjerenje HDZ-u znači da je dosta improvizacija i da ćemo opet pobijediti - kazao je predsjednik stranke Tomislav Karamarko

Nikad veća gužva u prostorima središnjice HDZ-a dokazivala je koliko je velika uvjerenost bila u novu izbornu pobjedu HDZ-ove koalicije.

HDZ jest uhvatio pobjednički ritam, no gorčinu je proizvela velika nedoumica oko toga hoće li HDZ-ova koalicija uspjeti polučiti i uspjeh kojemu su se nadali, osvajanju šest zastupničkih mjesta u Europskom parlamentu, ili će, za dlaku promašiti i osvojiti 5.

Koliko je bila velika drama oko toga hoće li dodatni mandat uzeti HDZ ili Kujundžićev Savez za Hrvatsku, dobro pokazuje činjenica da je, negdje oko ponoći HDZ vodio za pet (!) glasova. Bez obzira na to, nastup predsjednika Tomislava Karamarka bio je i intoniran tako da “ohladi” moguću euforiju.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

– Nije vrijeme za euforiju, i to iz dva razloga. Prvi je jer se večeras moramo sjetiti naših prijatelja pogođenih elementarnom nepogodom u poplavljenoj Slavoniji koji borave u sportskim dvoranama i žive u uvjetima u kojima ne bi trebali, rekao je. Drži da je ova pobjeda poticaj svima da brinemo o stradalnicima, a volio bih da i Vlada RH “posluša pobjednika, našu koaliciju i krene čvršće u sanaciju, da ih vratimo u normalni život, to je prioritet”.

Dosta je improvizacija

Kao drugi razlog za stišavanje euforije, naveo je da se Hrvatska nalazi u katastrofalnoj gospodarskoj situaciji i to zahvaljujući neradu i nesposobnosti vladajućih. Kazao je kako je HDZ, od “rastrojene vojske” u dvije godine došao u poziciju najjače stranke, “koja je najsposobnija i jedina sada ima kompletan gospodarski program i projekte koji će sigurno moći izvući Hrvatsku iz ovih neprilika”.

Na kraju je poručio i vladajućima kako “povjerenje građana HDZ-u znači da je dosta improvizacija, te da je sljedeći korak pobjeda na predsjedničkim, a onda i na parlamentarnim izborima, jer “želimo preuzeti odgovornost za svoju domovinu”.

Euforije nije bilo, ali buke jest. Andrej Plenković od buke pljeska koji se prolomio kada je DIP objavio rezultate glasovanja, nije mogao čuti koliko je dobio preferencijalnih glasova. Upitao je prvog do sebe koji je točno dobio postotak i onda, s nešto smanjenim zadovoljstvom zaključio da je Ruža Tomašić ponovno pobjednica na koalicijskoj listi HDZ-a.

Nitko se nije isticao

Kada se malo stišala euforija zbog najvećeg broja glasova koje je HDZ-ova lista osvojila, hadezeovci natiskani u središnjici počeli su međusobno komentirati - Stier nije prošao.

No, ubrzo se prolomilo “Ruža, Ruža”, kojoj se najviše skandiralo. Ona je pak zadovoljna rezultatom, nadala se da će ponovno osvojiti najviše glasova i dodaje da ih je zaslužila svojim radom.
– Lani mi je pomogao premijer Milanović, a ove sam godine sve sama odradila. Glasovi me obvezuju da radim još više i još bolje – rekla je R. Tomašić.

Nije se moglo ne primjetiti da je Davor Ivo Stier pomalo razočaran što mu mandat visi u zraku.

– Prihvaćam volju građana. Čestitam kolegama koji su dobili mandat. Sretan sam zbog pobjede HDZ-ove liste – rekao je Stier.

Na pitanje kako komentira da je R. Tomašić ponovno pobjednica liste, ali i da su dvije koalicijske partnerice i samo jedan hadezeovac osvojili preferencijalne glasove, rekao je da su njihove poruke očito imale bolji prijem i to ne samo kod njihovih birača.

Napomenuo je da je njihov dobar rezultat posljedica personalizirane kampanje. HDZ je, naime imao timsku kampanju, u kojoj se niti jedan kandidat nije posebno isticao, objašnjavao je Plenković.

Komentara 56

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:21 26.05.2014.

Sada je nužno da se raspišu prijevremeni parlamentarni izbori kada i predsjednički, da se ne muči ovaj narod više s promašenim crvenim politikama s Pantovčaka i Markova trga. Hrvatska se više ne crveni, od sramote.

MR
midnight rose
09:21 26.05.2014.

bravo HDZ! Definitvino zaslužena pobjeda! Najbolji i najkvalitetniji ljudi, ljudi koji se zalažu za dobrobit Hrvatske! Svaka čast! Hrvatski narod je jutros sretan!

Avatar navijač
navijač
09:45 26.05.2014.

Hvala bogu samo bi volio da je u parlament ušao i savez za Hrvatsku umjesto ovih jugonostalgičara iz sdp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije