Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Proces privatizacije kluba može početi, Grad će imati glavnu riječ

Skupstina
Marijan Sušenj/PIXSELL
13.07.2013.
u 14:00

Vijećnici sada na sjednici koprivničkog Gradskog vijeća moraju odlučiti o milijun kuna nove injekcije

Hrvatska Vlada na prekjučerašnjoj sjednici donijela je odluku kojom se u korist Grada Koprivnice odriče 2,83 milijuna kuna potraživanja za poreze i doprinose od Rukometnog kluba Podravke. Uvjet je da Grad taj novac pretvori u vlasničke udjele u budućem športskom dioničkom društvu. U Vladinoj odluci stoji i da se Grad, ako se kasnije odluči prodavati udjele, obvezuje u državni proračun uplatiti 30 posto od ostvarenih prihoda.

Dug od 7,9 milijuna kuna

Koprivnički trofejni klub, koji je dužan nešto više od 7,9 milijuna kuna, tek ovim odlukama zapravo može krenuti u proces preoblikovanja, a u njemu će, sada je već sasvim jasno, glavnu riječ imati Grad.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak jučer je rekla da sada od odvjetnika RK Podravke očekuje da joj dostave svu potrebnu dokumentaciju i da obave svu obveznu proceduru kako bi s gotovim rješenjima mogla pred gradske vijećnike. Prema njezinim riječima, plan je da se Grad u privatizaciju uključi s još milijun kuna (200.000 + 800.000), ali poručuje da, ako i bude tako, najvjerojatnije se u idućih pet godina neće sufinancirati škola rukometa. Iako je istaknula da njihova koalicija ima dovoljno ruku, želja joj je da, prije nego se budu donosile bilo kakve odluke, o svemu informira i oporbu u Gradskom vijeću.

Traži mišljenje oporbe

- Moram i od njih čuti što misle, da li je RK Podravka brend ili to nije. Na žalost, preoblikovanje u dioničko društvo bio je jedini izlaz da klub ne ode u stečaj ili se ugasi. Smatram da bi to bilo vrlo loše za sve. U pitanju nisu mali novci, ali mislim da radimo dobru stvar za naš Grad i budućnost rukometa - izjavila je gradonačelnica i sastanak s oporbenim vijećnicima najavila za drugi tjedan. Dodala je i da će se sjednica Gradskog vijeća najvjerojatnije održati kroz desetak dana.

Prema predstavljenom elaboratu, kompanija Podravka i dosadašnji glavni sponzor kluba će svoja potraživanja, a riječ je o izdanom kreditu u iznosu od 1,5 milijuna kuna, također pretvoriti u dionice. Očekuje se da će to napraviti i dobar dio ostalih vjerovnika. Konačna vrijednost temeljnog kapitala, a u njemu će moći sudjelovati i članovi kluba i svi drugi zainteresirani građani, trebala bi iznositi 6,1 milijun kuna.

Podsjetimo, odluka o privatizaciji, iako je na sjednici bilo izuzetno burno i na njoj su navijači tražili ostavku predsjednika Jorna Pedersena, klupska skupština prije tri tjedna jednoglasno je donijela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije