Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIONALNO

Priređen 26. Hrvatski bal u Beču: 'Austrijanci su dobri gosti i ulagači u Hrvatsku'

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.02.2017.
u 22:52

Bal je okupio oko 600 Hrvata iz Beča i cijele Austrije te njihove goste iz Hrvatske kao i prijatelje Austrijance

Tradicionalni 26. Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport održan je večeras u Kursalonu u Beču, a među gostima je bio i izaslanik hrvatskog premijera državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Zvonko Milas.

"Bal je prigoda za zajedničko druženje i susrete Hrvata i Austrijanaca i tako snažno učvršćuje i obnavlja tisućljetnu povezanost Austrije i Hrvatske", rekao je Milas.

Hrvati koji žive u Austriji su most između dviju prijateljskih država, ovdje su dobro integrirani, ali njeguju svoju hrvatsku vlastitost što potvrđuje i ovaj bal, dodao je.

"Austrijanci su dobri gosti i ulagači u Hrvatsku što smatram velikom zaslugom i Hrvata koji ovdje žive i rade", rekao je Milas.

Bal je okupio oko 600 Hrvata iz Beča i cijele Austrije te njihove goste iz Hrvatske kao i prijatelje Austrijance.

Predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport, te predstavnik Hrvata iz Austrije i član u savjetu vlade RH za Hrvate izvan domovine Miroslav Piplica naglasio je da je bal postao tradicija, simbol zajedništva i okupljanja naših građana i njihovih gostiju u  austrijskoj metropoli.

Rekao je da Zajednica tijekom godine organizira preko 200 kulturnih, sportskih i humanitarnih događanja, gdje se okupi stotinjak tisuća Hrvata i prijatelja Austrijanaca.

Austrijsko- hrvatska zajednica za kulturu i sport  osnovana 1990. koordinira rad 20-tak  hrvatskih udruga i ima oko 5000 članova.

Hrvatski bal u Beču održava se ove godine pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i hrvatskog veleposlanstva u Austriji, grada Zagreba i Beča.

Hrvatska veleposlanica u Beču Vesna Cvjetković je rekla da je 2017. proglašena godinom kulture između Hrvatske i Austrije te da je bal jedna od 110 kulturnih priredbi u sklopu godine.

>> U Gradišću otkrivena spomen ploča Nikoli Šubiću Zrinskom

Komentara 1

MI
Milostinja
08:33 05.02.2017.

Samo vi donesite novac da bi mi lipo ovdje mogli živjeti ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije