Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobrota na djelu

Pripadnici Gombr-e Hrvatske kopnene vojske donirali gunjanske Zvjezdice

Gunja
Foto: OSRH/I. Oršolić
24.11.2017.
u 17:15

Od 2014. do danas pripadnici brigade sudjelovali su u četrdeset dvije humanitarne akcije tijekom kojih je prikupljeno više od 1,7 milijuna kuna

Pripadnici Gardijske oklopno mehanizirane brigade (Gombr) Hrvatske kopnene vojske posjetili su danas Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice Gunja te toj ustanovi koja skrbi za djecu s mentalnom retardacijom donirali 28.803 kune koje su pripadnici te postrojbe izdvojili iz svoje plaće za listopad.

Donaciju je u ime svih pripadnika brigade uručio razvodnik Josip Šumanovac, najbolji vojnik Gombr-e za mjesec listopad, a uručenju donacije nazočio je i zapovjednik brigade, brigadni general Denis Tretinjak i prvi dočasni brigade, časnički namjesnik Dražen Horvat.

Nastavak je to duge suradnje pripadnika Gombr-e i Društva osoba s invaliditetom Zvjezdice započete odmah nakon katastrofalne poplave u županjskoj Posavini 2014. godine, podsjetio je dočasnik za odnose s javnošću Gombr-e Ivica Oršolić.

Naveo je kako su pripadnici Oružanih snaga RH tada prikupili sredstava dragovoljnim izdvajanjem iz osobnog dohotka za kupnju građevinskog materijala i uređenje objekta Zvjezdica, a sve radove i uređenja na objektu obavili su pripadnici Gombr-e čije se zapovjedništvo nalazi u vinkovačkoj vojarni "Slavonski sokolovi".

Od 2014. do danas pripadnici brigade sudjelovali su u četrdeset dvije humanitarne akcije tijekom kojih je prikupljeno više od 1,7 milijuna kuna.

Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice aktivno djeluje od 2007. godine i okuplja djecu od 5 do 18 godina koja pretežno imaju mentalnu retardaciju uz pridružene smetnje.

Pogledajte i galeriju prvih borbenih gađanja hrvatskih pilota helikopterima Kiowa:

Gunja
1/13

Komentara 1

KR
Krotila
17:37 24.11.2017.

za svaku pohvalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije