Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pripadnici Gombr-e Hrvatske kopnene vojske donirali gunjanske Zvjezdice

Od 2014. do danas pripadnici brigade sudjelovali su u četrdeset dvije humanitarne akcije tijekom kojih je prikupljeno više od 1,7 milijuna kuna
24. studenoga 2017. u 17:15 1 komentara 460 prikaza
Gunja
Foto: OSRH/I. Oršolić

Pripadnici Gardijske oklopno mehanizirane brigade (Gombr) Hrvatske kopnene vojske posjetili su danas Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice Gunja te toj ustanovi koja skrbi za djecu s mentalnom retardacijom donirali 28.803 kune koje su pripadnici te postrojbe izdvojili iz svoje plaće za listopad.

Zagreb: Primopredaja opreme i taktičkog sustava za pročišćavanje vode iz donacije Vlade SAD-a strateški partner Hrvatska vojska preuzela donaciju SAD-a vrijednu oko 1,5 milijuna dolara

Donaciju je u ime svih pripadnika brigade uručio razvodnik Josip Šumanovac, najbolji vojnik Gombr-e za mjesec listopad, a uručenju donacije nazočio je i zapovjednik brigade, brigadni general Denis Tretinjak i prvi dočasni brigade, časnički namjesnik Dražen Horvat.

Nastavak je to duge suradnje pripadnika Gombr-e i Društva osoba s invaliditetom Zvjezdice započete odmah nakon katastrofalne poplave u županjskoj Posavini 2014. godine, podsjetio je dočasnik za odnose s javnošću Gombr-e Ivica Oršolić.

Naveo je kako su pripadnici Oružanih snaga RH tada prikupili sredstava dragovoljnim izdvajanjem iz osobnog dohotka za kupnju građevinskog materijala i uređenje objekta Zvjezdica, a sve radove i uređenja na objektu obavili su pripadnici Gombr-e čije se zapovjedništvo nalazi u vinkovačkoj vojarni "Slavonski sokolovi".

Od 2014. do danas pripadnici brigade sudjelovali su u četrdeset dvije humanitarne akcije tijekom kojih je prikupljeno više od 1,7 milijuna kuna.

Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice aktivno djeluje od 2007. godine i okuplja djecu od 5 do 18 godina koja pretežno imaju mentalnu retardaciju uz pridružene smetnje.

Pogledajte i galeriju prvih borbenih gađanja hrvatskih pilota helikopterima Kiowa:

Gunja
1 / 13
Prva samostalna gađanja hrvatskih pilota helikopterima Kiowa
Velikim humanitarnim koncertom Zaklade Viktorija prikupljeno 304.655 kn U Sisku Velikim humanitarnim koncertom Zaklade Viktorija prikupljeno 304.655 kn 'Hrvatski ponos' Odjel za dječje bolesti kninske bolnice dobio donaciju od oko 450.000 kuna Lucija Ivanjko Korak u život Lucija iz udomiteljske obitelji: Bez ove stipendije ne bih mogla biti tu gdje sam danas
Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?