Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pripadnici Gombr-e Hrvatske kopnene vojske donirali gunjanske Zvjezdice

Od 2014. do danas pripadnici brigade sudjelovali su u četrdeset dvije humanitarne akcije tijekom kojih je prikupljeno više od 1,7 milijuna kuna
24. studenoga 2017. u 17:15 1 komentara 429 prikaza
Gunja
Foto: OSRH/I. Oršolić

Pripadnici Gardijske oklopno mehanizirane brigade (Gombr) Hrvatske kopnene vojske posjetili su danas Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice Gunja te toj ustanovi koja skrbi za djecu s mentalnom retardacijom donirali 28.803 kune koje su pripadnici te postrojbe izdvojili iz svoje plaće za listopad.

Zagreb: Primopredaja opreme i taktičkog sustava za pročišćavanje vode iz donacije Vlade SAD-a strateški partner Hrvatska vojska preuzela donaciju SAD-a vrijednu oko 1,5 milijuna dolara

Donaciju je u ime svih pripadnika brigade uručio razvodnik Josip Šumanovac, najbolji vojnik Gombr-e za mjesec listopad, a uručenju donacije nazočio je i zapovjednik brigade, brigadni general Denis Tretinjak i prvi dočasni brigade, časnički namjesnik Dražen Horvat.

Nastavak je to duge suradnje pripadnika Gombr-e i Društva osoba s invaliditetom Zvjezdice započete odmah nakon katastrofalne poplave u županjskoj Posavini 2014. godine, podsjetio je dočasnik za odnose s javnošću Gombr-e Ivica Oršolić.

Naveo je kako su pripadnici Oružanih snaga RH tada prikupili sredstava dragovoljnim izdvajanjem iz osobnog dohotka za kupnju građevinskog materijala i uređenje objekta Zvjezdica, a sve radove i uređenja na objektu obavili su pripadnici Gombr-e čije se zapovjedništvo nalazi u vinkovačkoj vojarni "Slavonski sokolovi".

Od 2014. do danas pripadnici brigade sudjelovali su u četrdeset dvije humanitarne akcije tijekom kojih je prikupljeno više od 1,7 milijuna kuna.

Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice aktivno djeluje od 2007. godine i okuplja djecu od 5 do 18 godina koja pretežno imaju mentalnu retardaciju uz pridružene smetnje.

Pogledajte i galeriju prvih borbenih gađanja hrvatskih pilota helikopterima Kiowa:

Gunja
1 / 13
Prva samostalna gađanja hrvatskih pilota helikopterima Kiowa
Velikim humanitarnim koncertom Zaklade Viktorija prikupljeno 304.655 kn U Sisku Velikim humanitarnim koncertom Zaklade Viktorija prikupljeno 304.655 kn 'Hrvatski ponos' Odjel za dječje bolesti kninske bolnice dobio donaciju od oko 450.000 kuna Lucija Ivanjko Korak u život Lucija iz udomiteljske obitelji: Bez ove stipendije ne bih mogla biti tu gdje sam danas
Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas