Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMORAC O INFLACIJI

Ministar komentirao mjere Vlade: 'Očekujemo snižavanje cijena do kraja godine'

Zagreb: Ministar Primorac dao je izjavu o državnim obveznicama
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
18.09.2023.
u 23:24

"Mi kontinuirano radimo na tome da inflacija bude što manja. Bilježili smo i pozitivan trend od studenog prošle godine, inflacija se iz mjeseca u mjesec smanjivala", naveo je ministar financija Marko Primorac

U trgovinama su od danas ograničene cijene 30 prehrambenih i higijenskih proizvoda, a ta će mjera, kako vjeruje ministar financija Marko Primorac, polučiti željene rezultate. "Vjerujem da je mjera koja je donesena dobro utvrđena", rekao je za HRT te dodao kako ne vjeruje da će ograničavanje staviti u lošiji položaj male trgovce.

"Mi smo tu kontinuirano bili u situaciji u kojoj smo mi isticali kako cijene rastu, a paralelno su proizvođači, trgovci i distributeri isticali kako njima rastu ulazni troškovi. U situaciji kada dobijete podatke o dobiti poduzeća i gledate podatke o polugodišnjoj dobiti onda vidite da prihodi rastu brže nego troškovi", istaknuo je ministar te naveo kako je inflacija problem koji je značajan za građane, posebno one s najnižim primanjima. 

VEZANI ČLANCI:

"Mi kontinuirano radimo na tome da inflacija bude što manja. Bilježili smo i pozitivan trend od studenog prošle godine, inflacija se iz mjeseca u mjesec smanjivala, stopa inflacije je postala manja. U kolovozu smo dobili podatke da se trend promijenio i da je inflacija porasla na 7,8%", rekao je Primorac. 

Banke će u listopadu, kako navodi, značajnije povećavati kamatne stope. Osvrnuo se i na cijene energenata pa istaknuo kao bitno da se paketom pomoći stvorila sigurnost i očuvao standard. 

"Očekujemo snižavanje cijena i značajno usporavanje inflatornih pritisaka do kraja godine", kazao je ministar Primorac. 

VIDEO Plenković o aktualcu: 'Dobio sam informaciju da će sva oporbena pitanja ići meni'

Ključne riječi

Komentara 3

FR
FranjoTT
07:21 19.09.2023.

Definitivno sada kada znamo da braća Pivac otkupljuju eutanizirane slavonske svinje po 80 centi kila biti će jeftinih pršuta i mljevenog mesa! Eto vlada spasila seljaka od posla i sve mu otkupila, privatnik pronašao kvalitetno a jeftino meso i svi zadovoljni. Joj opet za HDZ jedva čekam!

SA
samader
01:31 19.09.2023.

Trenutno imamo namjernu kreiranu inflaciju , jer se tijekom covid krize, novokreirani i stvoreni novac iz ničega, djelio šakom i kapom svim potrebnim i nepotrebnim , zatim dalje , jer se sada namjerno kreira svjetski rat i financira dotični, zatim dalje jer se sada daje novac za razvoj zelenih tehnologija odabranima, a istovremeno se blokira i ne financira razvoj fosilnih goriva , jer je eto tobože loše za planetu. Inflacija je potrebna jer paraziti ne žele otpisati dugove već nam se žele krvi napiti i uzeti nam resurse (energiju i zemlju). To što su godinama posuđivali državama uz negativnu kamatu ispada da je bio dobar poslovan plan, jer eto imamo kontroliranu vladu i ništa nam ne mogu. Ali što mi tu možemo, narodu je dobro, najbolje da se svatko pobrine za sebe kako zna i umije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije