Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U SUDNICI

Prijetio supruzi i ozlijedio policajca: ''Kur**, nećeš se koristiti mojim znojem i trudom'

grad Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
20.09.2019.
u 12:35

Kapetan broda lakše je ozlijedio policajca koji mu je izdao upozorenje. Policajac je zadobio ekskorijaciju na licu i lijevoj podlaktici, udarac u prsište te je došlo i do istegnuća leđnog mišića.

Na Općinskom sudu u Splitu u sudnici sutkinje Ivane Bilušić 16. rujna oko 12.30 sati odvijala se prava drama. Čak troje pravosudnih policajaca moralo je intervenirati kako ne bi se realizirale prijetnje koje je 46-godišnjak uputio svojoj supruzi koja je davala iskaz u predmetu u kojem je 46-godišnji kapetan broda optužen za nasilje nad njom i njihovom djecom. 

Kapetan broda prijavljen je za produženo kazneno djelo prijetnje i kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te mu je određen istražni zatvor. Njega se tereti da je tijekom davanja iskaza izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti kod svoje supruge. 

Kad mu je sutkinja Bilušić naložila da napusti sudnicu zbog ometanja rasprave, krenuo je prema supruzi kojoj je rekao: "Kur**, dro***, nećeš se koristiti mojim znojem i trudom, je...š se s narkomanom i policajcima. Ubit ću te, riješit ću ja tebe i neće mi četnici uzimati moje trude."

Nakon što je to izrekao, sutkinja je pozvala pravosudne policajce da interveniraju, pa se kapetan broda okomio i na njih, piše Slobodna Dalmacija. 

Kad je jedan od pravosudnih policajaca naredio da prestane s vikom i galamom, 46-godišnjak je nastavio prijetiti i vikati: "Svih ću vas riješiti, riješit ću to na svoj način, kurva jedna, želi mi oduzeti moju imovinu, nisam vidio djecu dvije godine."

Pružao je aktivan otpor cijelo vrijeme, čak i kada su pravosudni policajci pokušavali primijeniti sredstava prisile kako bi ga fizički svladali. Kapetan broda lakše je ozlijedio policajca koji mu je izdao upozorenje. Pravosudni policajac zadobio je eskorijaciju na licu i lijevoj podlaktici, udarac u prsište te je došlo i do istegnuća leđnog mišića. Na kraju, troje pravosudnih policajaca uspjeli su svladati pomorca. 

Tijekom incidenta u sudnici je bio i odvjetnik 46-godišnjaka Željko Ostoja.

"Protiv mog branjenika u tijeku je kazneni postupak zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela u svezi s obiteljskim problemima. U navedenom postupku koji traje godinu i pol dana, bile su mu produljivane mjere opreza zabrane viđanja djece te on kroz cijelo to razdoblje nije mogao kontaktirati s djecom. U odnosu na produljenje mjera dolazilo je do kršenja procesnih prava obrane i okrivljenika. Očito je da ga je na raspravi nešto iziritiralo te je burno reagirao, no nikakve prisile prema pravosudnim dužnosnicima od strane mog klijenta ni prijetnje nije bilo, a samim tim nije bilo ni ozljeđivanja", kazao je odvjetnik Ostoja za Slobodnu Dalmaciju.

Komentara 2

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
13:43 20.09.2019.

Prosta riječ u naslovu! Molim žuti za VL!

GG
Gigson_gg
18:19 21.09.2019.

.... Nemoj pajdo pritit i radit monade nego blokiraj kartice i zacepi špinu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije