Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost na cesti

Prijeti mu kazna od 40 tisuća kuna: Vozio pijan, a vozačku uopće nema

Prometna policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26.05.2020.
u 14:09

Počinitelj je unazad tri godine tri puta zaustavljen u prometu kako upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje

S pijanim je vozačima osječko-baranjska policija u ponedjeljak imala pune ruke posla. "Rekorder" je bio 45-godišnjak iz Belišća, koji je s 2,18 promila alkohola u krvi zatečen u 18 sati u Valpovu. Da bude gore, nikada nije niti položio vozački ispit.

- Počinitelj je unazad tri godine tri puta zaustavljen u prometu kako upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova - navela je PU osječko-baranjska.

A nešto kasnije, oko 22.20 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Skrivio ju je 26-godišnjak iz Uglješa, "podgrijan" s 1,90 promila alkohola u krvi. Odmah je uhićen. Do prometne nesreće je došlo uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izvijestila je policija. Prijeti mu 22.500 kuna kazne te zabrana vožnje do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Komentara 2

Avatar miyamoto
miyamoto
16:26 26.05.2020.

Nedavno sam bio iznenađen. Policajac me zaustavio, prvo što je izgovorio bilo je:"E neka sam i ja napokon zaustavio dobar auto", obilazeći ga. Slegnuo sam ramenima a on mi se ispričavao. Eto ima i dobrih i dragih ljudi

DU
Deleted user
17:37 26.05.2020.

Takav jedan izazove prometnu nesrecu sa stranim drzavljaninom koji nema auto kasko osiguranje.Nepomislivo ako taj strani drzavljanin jos ostane trajni invalid,tko ce mu platiti tu stetu i daljnju zivotnu skrb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije